Politerno > Україна і світ > Війна в Україні може завершитися за корейським сценарієм – екскомандувач НАТО

Війна в Україні може завершитися за корейським сценарієм – екскомандувач НАТО

  • 18 Липня, 2022
  • 1760 Переглядів
  • 0

Колишній головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс вважає, що російсько-українська війна може завершитися за 4-6 місяців, а “заморожений конфлікт” завершиться подібно до Корейської війни.

Про це повідомляє Insider, який цитує радіоінтерв’ю Джеймса Ставрідіса для WABC 770 AM.

Ставрідіс назвав очевидним, що конфлікт “захлинувся з обох сторін”.

“Українці дуже сильно чинять опір. Військові плани Путіна виявилися не надто ефективними. Він отримав небагато території порівняно з тим, із чого почав конфлікт.

Я бачу, що це веде до закінчення на кшталт Корейської війни, тобто до перемир’я, мілітаризованої зони між двома сторонами, тривання ворожнечі, свого роду замороженого конфлікту.

Чекаю на це в період чотирьох-шості місяців. Жодна із сторін не може витримати набагато більше цього”, – зазначив Ставрідіс.

Довідково: Корейська війна точилася між Північною та Південною Кореями три роки, з 1950 до 1953 року, СРСР підтримував Північну Корею (Корейську народно-демократичну республіку, КНДР), а США допомагали Південній Кореї (Корейській республіці).

Конфлікт між двома країнами припинився перемир’ям у липні 1953 року, внаслідок якого було створено демілітаризовану зону.

Оскільки в наступні роки не було підписано офіційний мирний договір, формально дві країни все ще перебувають у стані війни.

Згідно з опитуваннями, більшість українці не готові пожертвувати територіями України заради миру. Українська влада також заявляла, що територіальних поступок агресору не буде. Західні лідери запевняли, що не будуть тиснути на Україну в питанні, що саме вважати перемогою у війні та коли вважати її завершеною.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив виконувачем обов’язків голови СБУ першого заступника Баканова Василя Малюка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE