Politerno > Україна і світ > Зеленський пропонував Стерненкові посаду в СБУ – Найєм

Зеленський пропонував Стерненкові посаду в СБУ – Найєм

  • 23 Лютого, 2021
  • 695 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський свого часу пропонував засудженому до 7 років в’язниці Сергію Стерненку посаду в Службі безпеки України.

Про це йдеться у пості адвоката Стерненка Масі Найєма у Facebook.

“Юлія Мендель (заявила – ред): “Зеленський не втручається в слідство і не пропонував Стерненку посад”, – зазначив Найєм.

Це неправда. Я особисто був на зустрічі, на якій Президент пропонував йому посаду. Зі мною також було щонайменше десятеро людей”.

У коментарі УП Найєм уточнив, що “пропонували посаду в одному з правоохоронних органів”.

Він також додав, що зустріч ця була у червні 2019 року і на ній був присутній на той час керівник Офісу президента Андрій Богдан.

Масі Найєм – адвокат Стерненка в справі про підозру в умисному вбивстві при нападі на нього 2 роки тому в Одесі.

Водночас інше джерело повідомило Українській правді, що йдеться про посаду в одеському управлінні СБУ.

23 лютого одеський суд у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського “Правого сектору” Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

Стерненко після заслуховування обвинувального вироку у справі про викрадення людини та катування заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.

В суді екслідеру одеського “Правого сектору” передали мобільний телефон і сказали журналістам, що на іншому кінці – президент. Стерненко представився, але з того боку майже одразу кинули слухавку. Стерненко публічно “подякував Зеленському за вирок у свої справі”.

Пізніше прессекретар президента Юлія Мендель у коментарі “Українській правді” заявила, що Володимир Зеленський не втручається в розслідування та розгляд кримінальної справи проти Сергія Стерненка та не пропонував йому жодних посад.

Нагадаємо, Одеський суд виніс вирок екслідеру місцевого “Правого сектору” Сергію Стерненку у вигляді 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини.

Після оголошення вироку екслідеру місцевого “Правого сектору” Сергію Стерненку біля Приморського суду в Одесі сталися сутички з правоохоронцями – люди намагалися заблокувати автомобілі поліції, щоб засудженого не вивезли до СІЗО.

Також стало відомо, що одеського активіста Сергія Стерненка засудив суддя Віктор Попревич з Донецька, який ще до війни був добре відомий на все місто тим, що встановив біля воріт власного особняка бюсти Леніна і Сталіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE