Politerno > Україна і світ > Після відставки Холодницького САП фактично очолює Венедіктова, – Ситник

Після відставки Холодницького САП фактично очолює Венедіктова, – Ситник

  • 24 Лютого, 2021
  • 615 Переглядів
  • 0

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що генпрокурорка Ірина Венедіктова фактично очолює Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру з вересня 2020 року, після того, як керівник САП Назар Холодницький подав у відставку.

Про це Ситник заявив в інтерв’ю “Цензор.нет“.

“У серпні 2020 року керівник САП Холодницький подав у відставку і, починаючи з вересня 2020 року, керівником САП фактично є Генеральний прокурор”, – зазначив Ситник.

За словами Ситника, така ситуація становить величезну проблему, тому що за відсутності постійного керівника САП деякі ключові гарантії незалежності САП від генеральних прокурорів не працюють – виключно через те, що в.о. керівника САП не має того обсягу повноважень, які має керівник САП. Це стосується формування груп прокурорів у кримінальних провадженнях НАБУ.

На думку Ситника, якби був керівник САП, не сталося б нічної заміни генеральним прокурором групи прокурорів у справі заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Зазначається, що конкурс на посаду керівника САП може тривати щонайменше до червня 2021-го.

Нагадємо, у понеділок, 15 січня, Кабінет міністрів розглянув і мав передати до Верховної Ради законопроєкт, яким звільняє чинного директора НАБУ.

За словами генпрокурорки Ірини Венедіктової під підозрами колишнім топменеджерам “Приватбанку” стоїть її підпис, а спроба колишнього першого заступника голови правління “Приватбанку” вилетіти з України до Відня на чартерному літаку пов’язана зі “зливом” інформації про підписання йому підозри.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE