Politerno > Україна і світ > Ексміністерка фінансів стала новим послом України в США

Ексміністерка фінансів стала новим послом України в США

  • 25 Лютого, 2021
  • 605 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський призначив Оксану Маркарову надзвичайним і повноважним послом України у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє Офіс президента.

Іншим указом від 25 лютого Зеленський звільнив Єльченка з посади посла в США, Антигуа і Барбуди та Ямайки.

 

Вітаючи Маркарову з призначенням, він зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та дуже позитивне сприйняття у США.

Зеленський наголосив, що пані послу необхідно зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента США Джо Байдена. Також необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України.

Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму, а також приділив окрему увагу необхідності посилення санкцій США проти Росії, зокрема щодо проекту “Північний потік – 2”.

Принципово важливою є й підтримка Вашингтоном євроатлантичного курсу України, передусім у питанні ухвалення рішення НАТО щодо надання Україні ПДЧ.

“Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: у залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, у просуванні українського експорту та відстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю”. – додав Зеленський.

У листопаді минулого року стало відомо, що очільник МЗС Дмитро Кулеба, виходячи з принципу ротації очільників закордонних дипустанов, подав на розгляд Президента кандидатуру нового посла України в США Оксану Маркарову.

Раніше, 3 березня, стало відомо, що парламент звільнить міністра фінансів Оксану Маркарову з посади на позачерговому пленарному засіданні. Згодом так і сталося.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE