Politerno > Україна і світ > Колектив “НТА” виступив проти продажу гендиректором-“свободівцем” каналу Медведчуку

Колектив “НТА” виступив проти продажу гендиректором-“свободівцем” каналу Медведчуку

  • 25 Лютого, 2021
  • 1538 Переглядів
  • 0

Працівники львівського телеканалу «НТА» засудили продаж гендиректром Романом Любицьким цього телеканалу і вимагають відсторонити його від посади.

Вони вважають неприйнятним, що новим власником стало ТОВ «Медіахолдинг новини», засноване ексспівпробітниками медіахолдингу «Новини» (телеканали 112, NewsOne, Zik), яким володіє соратник проросійського політика Віктора Медведчука, підсанкційний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Тарас Козак. Про купівлю свідчать дані Єдиного державного реєстру.

«Ця інформація стала для нас повною несподіванкою. Вважаємо неприпустимою будь-яку співпрацю зі структурами, які діють для інтересів країни-агресорки Росії. Цю позицію ми неодноразово публічно озвучували та будемо робити це й надалі в ефірах наших проєктів», – йдеться у заяві каналу, опублікованій на фейсбуці.

Водночас співробітники наголошують, що Роман Любицький «лише юридично дотичний до телеканалу та не має жодного впливу на редакційну політику».

Він є директором ПП «НТА – Незалежне телевізійне агентство», яке володіє ліцензією на телевізійне мовлення. А увесь контент для телеканалу створює інша юридична особа, йдеться в заяві.

Із жовтня 2019 року виробництвом телевізійного контенту для «НТА» займається продакшн ТзОВ «НТА+», засновниками якого є Віталій Крутяков та Наталія Струк, пише медіа.

Працівники каналу вимагають від власників «НТА» відсторонити Любицького від посади.

24 лютого 2021 року ТОВ «Медіахолдинг новини» викупив телеканал «НТА». Цей медіахолдинг створений лише 18 лютого. Засновниками є 100 співробітників підсанкційних телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK, офіційним власником яких є наближений до Віктора Медведчука депутат Тарас Козак.

Кожен із засновників ТОВ «Медіахолдинг новини» (серед них Діана Панченко, Єгор Бенкендорф, Руслан Коцаба, Павло Кужеєв, Тетяна Мироненко, Артем Марчевський та інші) надав по одній гривні до статутного капіталу.

Довідково: Роман Любицький:

– чинний депутат Львівської районної ради від ВО “Свобода”

– директор ТОВ “Престайм.ком.юа”, якому належать сайт і радіо “Вголос”

– генеральний директор ТОВ “НТА Інвест груп”, яке на 100% володіє ПП “НТА – незалежне телевізійне агентство”, тобто телеканалом “НТА”.

“Роман Любицький є керівником ТОВ «Престайм.ком.юа» (сайт і радіо «Вголос») і ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство» (телеканал НТА). Ці медіа-ресурси перебувають під впливом членів ВО «Свобода» та екс-депутата Львівської міськради, а тепер депутата Львівської облради від ЄС Григорія Козловського. При цьому офіційним власником «Престайм.ком.юа» є Володимир Андрусів, а «НТА-Незалежне телевізійне агентство» через дві фірми – Андрій Мисик та Дмитро Добродомов”, – пишуть “Наші гроші”.

Нагадаємо, працівники телеканалів “112 Україна”, Zik і NewsOne, проти яких було запроваджено санкції, зареєстрували нову компанію, яка називається ТОВ “Медіахолдинг “Новини”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE