Politerno > Україна і світ > Посадовці МЗС перевозили 16 кг золота, $140 000 і близько 9000 блоків цигарок – ДБР. ФОТО

Посадовці МЗС перевозили 16 кг золота, $140 000 і близько 9000 блоків цигарок – ДБР. ФОТО

  • 1 Березня, 2021
  • 852 Переглядів
  • 0

У понеділок, 1 березня, стало відомо, що Міністерство закордонних справ відкликало двох співробітників українського посольства в Польщі.

Повідомлялося, що їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Проти обох співробітників розпочали дисциплінарне розслідування.

 

У Держбюро розслідувань розповіли, що під час обшуку в дипломатів, відкликаних Міністерством закордонних справ України через підозру в корупції, виявили контрабанди на 1,5 млн гривень та 16 кг золота.

За даними правоохоронців, водій Посольства України в Польщі та один із секретарів Представництва МЗС України перевозили товари підакцизної групи до ЄС, користуючись дипломатичним імунітетом та службовим транспортом.

До “схеми” залучили працівника Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Закарпатській області та експрацівника посольства, а також сина останнього – нині він аташе з консульських питань Посольства України в Польщі.

Повідомляється, що 28 лютого мікроавтобус зупинили при виїзді з пункту пропуску. За кермом був водій Посольства та аташе з консульських питань Посольства України в Польщі.

У мікроавтобусі провели обшук і виявили:

  • 140 000 доларів США;

  • 67 200 євро;

  • 11600 польських злотих;

  • золото 16 кг;

  • 8826 блоків з цигарками.

Орієнтовна собівартість вилучених цигарок, за попередніми підрахунками, становить близько 1,5 млн гривень.

Зазначається, що попередня кваліфікація правопорушення – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE