Politerno > Україна і світ > Разумков показав, як працює сенсорна кнопка. ВІДЕО

Разумков показав, як працює сенсорна кнопка. ВІДЕО

  • 2 Березня, 2021
  • 849 Переглядів
  • 0

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков продемонстрував, як працює оновлена система голосування із запобіжником від неперсонального натискання кнопок.

“Коли голосуєте, спочатку натискається сенсорна кнопка, після цього обираєте, якою кнопкою будете голосувати – “за”, “проти” чи “утримався”. Важливо тримати до кінця голосування. Коли закінчується голосування, лише в останню секунду фіксується ваш голос. Якщо ви відпустите одну чи іншу кнопку, вони не спрацюють”, – зазначив Разумков.

Разумков пояснив, що тепер для голосування депутату потрібно натиснути не одну, як раніше, а відразу дві кнопки одночасно на його пульті. Це робить набагато складнішим завдання проголосувати у цей час ще й на сусідньому місці. Адже доведеться тиснути одразу 4 кнопки, та ще й утримувати їх кілька секунд.

Спікер розповів, що додаткова сенсорна кнопка була встановлена ще у 2008 році і у вівторок перед засіданням народні депутати протестували її роботу.

За словами Разумкова, система “Рада-3” була встановлена ще в 2002 році, і вона, звичайно, потребує модернізації. Але на це необхідні чималі кошти. Тому поки що знайшли рішення, яке не вимагає додаткових витрат.

“В майбутньому я впевнений треба буде модернізувати систему “Рада”. Сьогодні про це йде мова. Є вітчизняні розробки, є іноземні розробки і я сподіваюся, що все ж таки незабаром ми зможемо модернізувати і це буде здобутком Верховної Ради 9 скликання. Цій системі фактично 20 років. У 2022 році їй буде 20 років. Свій ресурс вона майже вичерпала. У нас варіантів небагато, і ми мусимо йти шляхом модернізації системи”, – додав він.

Нагадаємо, на погоджувальній раді 1 березня Разумков розповів, що минулого тижня було проведено тестування сенсорної кнопки у залі Верховної Ради. Уже від 2 березня вона запрацює  і унеможливить неперсональне голосування народних депутатів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE