Politerno > Україна і світ > Стало відомо, чому ДБР перестало викликати Порошенка на допити

Стало відомо, чому ДБР перестало викликати Порошенка на допити

  • 2 Березня, 2021
  • 738 Переглядів
  • 0

В.о. директора ДБР Олексій Сухачов заявив, що у Бюро немає підстав для закриття кримінальних проваджень, в яких фігурує експрезидент Петро Порошенко.

В рамках розслідування низки справ виконуються міжнародно-правові доручення, відзначив Сухачов на засіданні комітету Ради.

“У слідстві ДБР перебуває низка кримінальних проваджень, в яких розглядають питання правопорушень, в яких брав участь Порошенко. Нині в цих кримінальних провадженнях виконуються міжнародні запити… Також тривають експертні дослідження”, – зазначив в.о. директора ДБР.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чому Порошенка не викликають на допити, Сухачов сказав: “Порошенко допитаний за всіма кримінальними провадженнями. У нас немає наразі підстав його викликати і безпідставно ставити одні й ті самі запитання, тому ми очікуємо результатів міжнародних запитів”.

Він також наголосив, що ДБР наразі не може закрити жодне з кримінальних проваджень, у яких фігурує Порошенко.

Нагадаємо, як заявив глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв’ю Дмитру Гордону, експрезидент Петро Порошенко мав вагомі підстави закрити телеканали з орбіти Віктора Медведчука, але не зробив цього.

Експрезидент Петро Порошенко у своїй проміжній декларації про зміни у майновому стані не вказав витрати на придбання телеканалу “Прямий” – у день купівлі телеканалу “Прямий” витратив лише понад пів мільйона гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE