Politerno > Україна і світ > Порошенко мав матеріали від СБУ, щоб закрити канали Медведчука – Аваков

Порошенко мав матеріали від СБУ, щоб закрити канали Медведчука – Аваков

  • 2 Березня, 2021
  • 784 Переглядів
  • 0

Експрезидент Петро Порошенко мав вагомі підстави закрити телеканали з орбіти Віктора Медведчука, але не зробив цього.

Про це глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив в інтерв’ю Дмитру Гордону.

“Мені було прикро чути, коли попередній президент України сказав, що вітає нинішній склад СБУ і шкодує, що колишні працівники СБУ не могли йому подати таких матеріалів. Це неправда. Я особисто знаю, про те, що СБУ і Василь Грицак такі матеріали йому показували і давали, і у нього було більш ніж достатньо підстав. Чому він не прийняв такого рішення… Напевно, у нього були свої резони”, – зазначив Аваков.

Глава МВС, зокрема, пригадав 2018 рік, коли на засідання РНБО повинні були винесені санкції щодо телеканалів 112 і NewsOne, але в підсумку був запропонований інший проект по телеканалу “Наш”.

Аваков каже, що під стенограму нагадав про тодішніій конфлікт груп Ахметова і Медведчука і запитав, чи навмисно влада буде підігравати останньому на шкоду інтересів першого, замість того, щоб вирішувати питання кардинально стосовно всіх каналів. На що, мовляв, Порошенко заспокоїв і розпорядився все відкласти і доручити СБУ доопрацювання.

Арсен Аваков обіймає посаду міністра внутрішніх справ з лютого 2014 року. Після президентських виборів 2019 року Петро Порошенко заявив, що під час передвиборчої кампанії правоохоронці працювали проти нього та його команди. Аваков же заявив, що Порошенко безсовісно бреше, виправдовуючи свою поразку.

Напередодні голосування на президентських виборах 28 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що кримінальні справи про підкуп голосів виборців перед президентськими виборами реєстрували стосовно 4 кандидатів, найбільше щодо Петра Порошенка.

Перед цим Аваков заявив, що штаб провладного кандидата за допомогою адмінресурсу і за кошти бюджетної програми нібито намагається купити голоси пенсіонерів Києва, Київської області і ще одного регіону.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE