Politerno > Україна і світ > “Закарпаття в обмін на вакцину”: прем’єр Словаччини пожартував про домовленості з РФ. Кулеба відповів

“Закарпаття в обмін на вакцину”: прем’єр Словаччини пожартував про домовленості з РФ. Кулеба відповів

  • 3 Березня, 2021
  • 749 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Словаччини, уряд якої опинився на межі розвалу через закупівлю російської вакцини, некоректно пожартував про домовленості з Росією. 

Як повідомляє “Європейська правда”, жарт Ігоря Матовича пролунав у ефірі Radio Expres.

 

Журналіст відзначив, що Матович вів переговори з Російською Федерацією протягом декількох тижнів, і запитав його, що глава уряду пообіцяв росіянам за вакцину. 

“Закарпатську Україну”, – відповів словацький прем’єр, викликавши сміх у журналіста. 

Потім Матович дав зрозуміти, що пожартував, і поскаржився, що існує думка, нібито домовленості з росіянами автоматично передбачають зраду Словаччини.

“Як ви думаєте, що я їм обіцяв. Я їм нічого не обіцяв, вони нічого від мене не хотіли”, – сказав він. 

 

Словацький прем’єр додав, що його місія полягала в тому, “щоб надати людям безпечну вакцину, щоб вони не вмирали”.

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що подібні заяви псують дружні відносини між країнами.

Кулеба розкритикував словацького прем’єра за жарт про те, що він пообіцяв Росії українське Закарпаття за вакцину від коронавірусу.

“Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною”, – заявив міністр.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE