Politerno > Україна і світ > Зеленський пояснив “слугам”, як правильно голосувати у Раді, каже, що партія очищується

Зеленський пояснив “слугам”, як правильно голосувати у Раді, каже, що партія очищується

  • 13 Березня, 2021
  • 886 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський на XI з’їзді партії “Слуга народу” в суботу закликав фракцію “Слуга народу” у Раді підтримувати важливі законопроєкти влади більшістю голосів.

 

“На мою думку, у вас можуть бути дискусії щодо деталей, але коли мова йде про принципові важливі для країни речі, на табло завжди має бути щонайменше 226 наших голосів, голосів “Слуги народу”. Вам має бути байдуже, як голосують інші партії. Нехай це залишиться на їх совісті. 

Сьогодні надважливими є закони, що закінчать земельну реформу, децентралізацію, запровадять народовладдя, закони необхідні для судової реформи, економічного зростання, пенсійного забезпечення, амністії капіталів, подолання корупції, відновлення справедливості та виконання всіх інших наших обіцянок.

Програма президента і парії “Слуга народу” – саме це наш порядок денний. Жодні правки будь-кого не зупинять нас на цьому шляху”, – заявив Зеленський.

Президент також звернувся до представників партії в регіонах із проханням не чекати покрокових інструкцій з Києва, а брати на себе ініціативу та відповідальність щодо змін на місцях.

“Окремо хочу звернутися до наших представників у регіонах. Ми демократична сила, у нас немає політбюро або ЦК. Щоб змінювати свою громаду, своє село, своє місто, свій регіон, вам не треба чекати регулярних покрокових інструкцій з Києва. Беріть вже сьогодні на себе ініціативу і відповідальність. Ми надали вам для цього все необхідне – повноваження, кошти та інші ресурси”, – підкреслив Зеленський.

Глава держави висловив упевненість, що партія “Слуга народу” поступово очищується від засланих козачків та випадкових людей.

“Партія “Слуга народу” сьогодні починає новий період. Вважаю, ми, ви подорослішали, визнали помилки і зробили висновки. Ми поступово очищуємо команду від засланих козачків та випадкових людей (є й такі). І ми готові рухатись далі.

Ми працюємо сьогодні в складних умовах, в умовах війни, коронавірусу, світової фінансової кризи. Коли проти нас стара система, олігархи, їхні ЗМІ, їхні судді, депутати, які втратили недоторканність, чиновники, які втратили схеми, тіньові царьки, які скуповували землю, що нібито не продається, тіньові букмекери, що заробляли мільярди, не сплачуючи жодної гривні до бюджету України, ті, хто поливав нас останніми словами, а тепер набиваються в друзі, ті, хто були друзями, а тепер поливають нас останніми словами”, – додав Зеленський.

Водночас президент вважає, що партія має приділити основну увагу тому, що “поки що, на жаль, не зроблено, і зосередитись на втіленні цього в життя”.

“Якщо в цьому залі є ті, хто готовий опустити руки або досі не зрозумів різницю між справжньою думкою народу і своєю Facebook-бульбашкою або ґвалтом деяких журналістів, активістів, анонімних телеграм-каналів про “все пропало”, краще встаньте і підіть зараз. Хоча я вірю, що таких людей тут сьогодні немає”, – резюмував Зеленський.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE