Politerno > Україна і світ > Вугілля у держшахт закуповувалося через фірму-прокладку, – “Центренерго”

Вугілля у держшахт закуповувалося через фірму-прокладку, – “Центренерго”

  • 18 Березня, 2021
  • 588 Переглядів
  • 0

Державні шахти постачали вугілля на “Центренерго” через приватну фірму, яка не розрахувалася з держшахтами за паливо.

Про це повідомляє пресслужба “Центренерго”.

В “Центренерго” підкреслюють, що компанія не має боргів перед державними вугільними шахтами. При цьому “Центренерго” є єдиним споживачем вугілля державних шахт і викуповує 100% видобутку.

“На початку року державні шахти не відвантажували вугілля на “Центренерго” за прямими договорами. Однак вугілля поставлялося через “Укрвуглезбагачення груп”, незважаючи на дію наказу Міністерства енергетики, що забороняє поставки вугілля через приватних посередників без передоплати. Саме зазначена компанія не розрахувалася з державними вугільними шахтами, в результаті чого виникла заборгованість”, – йдеться в повідомленні.

“Центренерго” підкреслює, що з березня закупівля вугілля відбувається тільки за прямими договорами з держшахтами, без участі посередників на умовах відстрочки оплати 30 днів. А поставки збагаченого вугілля – виключно від ДП “Укрвугілля”, яке знаходиться в управлінні Міненерго.

В цілому з початку березня “Центренерго” сплатило державним шахтам 75 млн грн для забезпечення операційної діяльності та подальших відвантажень.

“У той же час відвантаження з боку державних постачальників вугілля для “Центренерго” відбуваються зі значними порушеннями термінів і обсягів, недоотримання тільки в березні попередньо становитиме 15 тисяч тонн”, – зазначили в компанії.

При цьому наразі з боку “Центренерго” існує оперативна заборгованість (за вугілля, що знаходиться в дорозі) перед державними шахтами в розмірі 105,8 млн грн з терміном погашення в квітні.

“У той же час ситуація, що виникла в зв’язку з боргом “Укрвуглезбагачення груп” перед державними шахтами не є компетенцією “Центренерго” і потребує сприяння Міністерства енергетики та, ймовірно, втручання правоохоронних структур”, – сказано в повідомленні.

За даними держреєстру юросіб, єдиним власником компанії “Укрвуглезбагачення груп” зі статутним капіталом 500 грн є Єрмолович Анастасія Сергіївна, зареєстрована в місті Черкаси. До листопада 2020 року фірма мала назву “Будівельна група “Монтаж-Буд”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE