Politerno > Тернопільщина > У Тернопільській облраді поділили надра і ліси

У Тернопільській облраді поділили надра і ліси

  • 19 Березня, 2021
  • 5649 Переглядів
  • 0

У середу, 17 березня, Тернопільська обласна рада вирішила утворити Тернопільське обласне комунальне лісогосподарське підприємство «Тернопільоблагроліс» та Тернопільське обласне комунальне підприємство «Тернопільоблнадра».

Метою цього рішення названо – забезпечення належного економічного та соціального розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. Дані підприємтсва будуть проводити аудит у лісовому господарстві і надровидобувній галузі на Тернопільщині.

Але фактично, за даними “Політерно”, за створенням цих комунальних підприємств криється розподіл впливу на дві дуже привабливі для політичних фаворитів області сфери.

 

КП «Тернопільоблагроліс» буде надавати обласній раді пропозицій щодо передачі земель лісогосподарського призначення на території краю, забезпечення проведення інвентаризації земель лісогосподарського призначення, які використовують безгосподарно, та оформлення правовстановлюючих документів на них. Окрім того, це комунальне підприємство має рекомендувати територіальним громадам Тернопільської області провести передачу земель лісогосподарського призначення комунальної форми власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини.

«За» утворення такого КП проголосували 42 депутати. Очолив його Володимир Колесницький, який у 2016 році керував КП “Святошинське лісопаркове господарство” у Києві. Чому вибір зроблено на користь цього чоловіка, поки що не відомо. Схоже кадр дуже цінний, раз його знайшли аж у столиці, але, за даними наших джерел, його банально найняла партія “Свобода”, щоб не було прив’язки через особисті стосунки.

У свою чергу, Тернопільське обласне комунальне підприємство «Тернопільоблнадра» повинне надати Тернопільській обласній раді пропозиції щодо передачі вільних земель під відкритими розробками, кар’єрами та відповідними спорудами на території Тернопільської області. Наступними його завданнями є забезпечення проведення інвентаризації земель запасу та оформлення правовстановлюючих документів на них з метою раціонального надрокористування, а також рекомендувати територіальним громадам області провести передачу вільних земель під відкритими розробками, кар’єрами та відповідними спорудами комунальної форми власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.

Під створення цього підприємства у залі знайшлося 44 голоси «за». Директором КП стане Микола Салик. Він керує такими підприємствами як: “Компанія СМ-Транс”, “Брати-2”, а також громадською організацією “Федерація кікбоксингу Тернопільщини”.

З цим керівником картина більш зрозуміла, обидві його фірми зареєстровані у Гусятинському районі. Як відомо, Гусятинщина вотчина Ігоря Сопеля, тож тут можна відстежити конкретний зв’язок. Втім, дехто пов’язує цього чоловіка з групою “Довіра”, лідером якої в облраді можна сміливо назвати Ігоря Гайдука. Але якщо брати до уваги, що і Сопеля, і Гайдука пов’язують з певними агрохолдингами, то стає зрозумілим, що через Салика будуть пробувати “давати пропозиції щодо передачі вільних земель….” аграрні товстосуми.

За нашими даними, партії “За майбутнє” на цьому “святі життя” місця не знайшлося. Тож народний депутат і відомий аграрій Іван Чайківський мабуть вперше зіткнувся з реаліями партнерства із партією “Свобода”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE