Politerno > Україна і світ > В ОПУ кажуть, що на Банковій хотіли спровокувати насильство, в МВС – що “замовники мріють, щоб пролилася кров”

В ОПУ кажуть, що на Банковій хотіли спровокувати насильство, в МВС – що “замовники мріють, щоб пролилася кров”

  • 20 Березня, 2021
  • 962 Переглядів
  • 0

Радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі УП заявив, що у діях тих учасників мітингу на Банковій, які били вікна і палили вогонь, бачить спробу спровокувати правоохоронців.

Радник Андрія Єрмака вважає, що протестувальники хотіли “спровокувати якесь дике насильство” або агресію з боку поліції.

При цьому Подоляк запевнив, що президент Володимир Зеленський не бачить сенсу перешкоджати протестам, а також пообіцяв, що наслідки вандалізму незабаром ліквідують.

“Під ОПУ в суботу були сотні людей – більшість з них навіть не підозрювали, що організатори акції і кілька десятків неадекватно налаштованих молодиків спробують використовувати звичайних учасників протесту в таких ось своїх спробах щось демонстративно ламати і провокувати жорстку відповідь від поліції. Розбите скло у вікнах поміняють, написи зі стін – змиють. Сліди від піротехніки на стінах Офісу президента приберуть. А ось те, що друзі Стерненка самі себе показали руйнівниками, вже не виправиш”, – зазначив Подоляк.

Своєю чергою заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій, які потрощили вікна Офісу президента й намагалися його підпалити.

За словами Геращенка, більшість мітингувальників не порушували порядок. Водночас кілька десятків осіб “будуть нести відповідальність за хуліганські дії”.

Він назвав дії деяких учасників акції провокацією.

“Замовники цієї провокації мріють, щоб вийшла поліція, застосувала силу, пролилася кров. Ми не будемо йти на шляху такої провокації, в нас достатньо сил, щоб захистити громадський порядок. Ті, хто замовляють і проплачують такі акції, хочуть, щоб пролилася кров”, – додав Геращенко.


Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE