Politerno > Україна і світ > На Банковій протестують на підтримку Сергія Стерненка. Відео – Фото

На Банковій протестують на підтримку Сергія Стерненка. Відео – Фото

  • 20 Березня, 2021
  • 972 Переглядів
  • 0

У суботу, 20 березня, У Києві під Офісом президента проходить акція протесту на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка.

У суботу, в день народження Стерненка, його прихильники зібралися на Банковій з вимогою відпустити його на волю.

 

Мітингувальники розписали стіни Офісу президента й закидали будівлю димовими шашками. У правоохоронців полетіла піротехніка.

Люди скандують гасла “Аваков чорт” та “Свободу політв’язням”.


“Завтра, 20 березня, день народження Сергія Стерненка, який він, на жаль, зустріне за ґратами, будучи незаконно засудженим через політичні переслідування теперішньою владою.

Наші політв’язні у справі вбивства Шеремета – Юлія Кузьменко та Андрій Антоненко – також зустрічали свята і дні народження, як свої власні, так і своїх рідних, за ґратами. Тому ми всі добре розуміємо, як особливо важлива підтримка в такі дні.

Тож, завтра ми збираємося о 19 годині на вулиці Банковій, щоб вкотре нагадати владі про незаконно звинувачених та засуджених нею патріотів, тим самим ще раз висловивши свою підтримку Сергію, Юлі, Андрію, Яні та іншим політв’язням Зеленського”, – анонсували напередодні на фейсбук сторінці Free Dr Kuzmenko.


 

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року одеський суд засудив Сергія Стерненка та Руслана Демчука до 7 років і 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат.

23 лютого на перехресті Банкової та Інститутської близько тисячі людей протестували проти ув’язнення Сергія Стерненка.

За даними адвоката Стерненка Масі Найєма, президент Володимир Зеленський свого часу пропонував засудженому до 7 років в’язниці Сергію Стерненку посаду в Службі безпеки України.

Група нардепів “Слуги народу” підтримали Сергія Стерненка, вимагають прозорого суду та просять президента Володимира Зеленського провести в країні судову реформу. Інші ж закликають силовиків “діяти з мінімальною толерантністю до порушень правопорядку на вулицях”.

У спільній заяві організатори акції на підтримку Сергія Стерненка вимагають його звільнення протягом тижня.

На думку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, засуджений на 7 років Сергій Стерненко придумав собі образ революціонера.

8 березня прихильники ув’язненого одеського активіста Сергія Стерненка влаштували акцію протесту під державною дачею президента Володимира Зеленського у Конча-Заспі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE