Politerno > Україна і світ > Стерненко вимагав у Щербича, щоб той склав мандат – прокурор

Стерненко вимагав у Щербича, щоб той склав мандат – прокурор

  • 24 Лютого, 2021
  • 684 Переглядів
  • 0

Головною метою нападу Сергія Стерненка і Руслана Демчука на депутата райради Сергія Щербича був тиск на нього для складення повноважень, що супроводжувався викраденням майна.

Про це повідомив на брифінгу 24 лютого керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко.

“Метою викрадення потерпілого Щербича було намагання змусити його припинити громадську діяльність та скласти депутатські повноваження насамперед. А при викраденні людини… Щербича відбулося викрадення майна, яке було при  ньому: це всі гроші, дійсно 300 гривень, сім-карти та дозвіл на зброю вони в нього відібрали.

Кваліфікація щодо майнового злочину, яким є 187 стаття ККУ, передбачає відповідні ознаки, щоб казати що є цей склад злочину, пов’язаний із майновими втратами для потерпілого”, – зазначив Костенко.

На уточнююче запитання Костенко зазначив, що для розбою сума викрадених коштів не має кваліфікуючої ознаки.

Прокурор наголосив, що не вважає, ніби є підстави говорити про різку активізацію в суді цієї справи (слідство йде з 2015 року, а судовий процес із 2016-го –ред.)

За словами Костенка, спочатку досліджувалися письмові докази, потім виникла проблема з явкою потерпілого для допиту в судовому засіданні.

Водночас, мовляв, сам потерпілий Щербич об’явився у жовтні 2020 року та надав покази, що отримував погрози з вимогою змінити позицію в судовій справі, змінив місце проживання, і, відповідно, не отримував повістки в суд. Після цього, за словами Костенка, було встановлено його місце проживання та вручено Щербичу судовий виклик.

На думку прокурора, всі гарантії для сторони захисту в судовому процесі були дотримані. Акції протесту проти обвинувального вироку Стерненку прокурор вважає тиском на суд.

Нагадаємо, у вівторок, 23 лютого, на перехресті Банкової та Інститутської близько тисячі людей протестували проти ув’язнення Сергія Стерненка.

У наслідок протестів під Офісом президента через ув’язнення Сергія Стерненка затримано 17 людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE