Politerno > Україна і світ > “Зеля – сцикун!”: на Банковій проходить мітинг на підтримку Стерненка. ВІДЕО – ФОТО

“Зеля – сцикун!”: на Банковій проходить мітинг на підтримку Стерненка. ВІДЕО – ФОТО

  • 23 Лютого, 2021
  • 1320 Переглядів
  • 0

У вівторок, 23 лютого, на перехресті Банкової та Інститутської близько тисячі людей протестують проти ув’язнення Сергія Стерненка.

Поліція перекрила прохід до Офісу президента спецтехнікою та живим кордоном з поліції. Прихильники Стерненка, якого 23 лютого ув’язнив суд в Одесі, скандують “Аваков чорт”, “Свободу Стерненку”, “Разом і до кінця”, “Київ вставай”.

Правоохоронці запевняють активістів, що прохід до ОПУ відкриють, як зберуться усі учасники протесту. Люди постійно прибувають.

Водночас поліція комунікації пояснює протестувальникам, що біля ОП ще не демонтували новорічні конструкції, тому їх не пускають. Протестувальники у відповідь на те, що їх не пускають під ОП, скандують: “Зеля – сцикун!”.

Протестувальники намагалися прорватися повз поліцію під ОПУ, правоохоронці виставили більше співробітників, щоб перекрити вхід. Мітингуючі їх штовхають, дехто кидає сніжки. У поліцію полетіли щонайменше два фаєри.

Люди скандують “Пропускай”, махають прапорами України, станом на 20:35 прорвати кордон поліції їм не вдалося.

Протести відбуваються у низці міст – у Львові, Житомирі, Харкові, Запоріжжі, Чернівцях, Дніпрі, Івано-Франківську та інших.

 
 
 
 

23 лютого одеський суд у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського “Правого сектора” Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

Обидва обвинувачені свою причетність до викрадення Щербича повністю заперечували. Ще до завершення оголошення вироку Стерненко заявив, що вважає рішення суду політично вмотивованим. Він запевнив, що буде оскаржувати вирок.

Адвокати Стерненка подали заяву про переведення їхнього підзахисного до Києва через загрозу його життю в одеському СІЗО.

Після оголошення вироку екслідеру місцевого “Правого сектору” Сергію Стерненку біля Приморського суду в Одесі сталися сутички з правоохоронцями – люди намагалися заблокувати автомобілі поліції, щоб засудженого не вивезли до СІЗО. На вечір вівторка в кількох містах України анонсовано акції протесту проти вироку Стерненку.

Також стало відомо, що одеського активіста Сергія Стерненка засудив суддя Віктор Попревич з Донецька, який ще до війни був добре відомий на все місто тим, що встановив біля воріт власного особняка бюсти Леніна і Сталіна.

За даними джерела УП, в червні 2019 року президент Володимир Зеленський пропонував екслідеру одеського “Правого сектора” посаду в Службі безпеки України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE