Politerno > Україна і світ > “В чому його героїзм? Може він на фронті був?”, – Аваков про Стерненка

“В чому його героїзм? Може він на фронті був?”, – Аваков про Стерненка

  • 1 Березня, 2021
  • 992 Переглядів
  • 0

На думку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, засуджений на 7 років Сергій Стерненко придумав собі образ революціонера.

Про це Аваков заявив в інтерв’ю для “1+1”.

Аваков розповів, що і він і президент Володимир Зеленський дізналися про вирок Стерненку у день його оголошення.

Характеризуючи Стерненка і його впливу на молодь, Аваков висловив думку, що в Україні підмінені поняття справжніх героїв і героїв, яких створили.

“Не треба називати революціонерами тих, хто придумав собі образ бунтаря. Якщо говоримо про того ж Стерненка… в чому ж його героїзм? Може він на фронті був? Може він в найважчі моменти на Майдані в 2014 році був? Ні.

Він з’явився на самому фініші Майдана. Він відзначився при різних протестах з гострою критикою. Чи, може у нього є досвід якихось хороших звершень? Я не хочу вірити лозунгам і не хочу вірити маскам і міфам я хочу бачити конкретику”, – додав Аваков.

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року одеський суд засудив Сергія Стерненка та Руслана Демчука до 7 років і 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат.

23 лютого на перехресті Банкової та Інститутської близько тисячі людей протестували проти ув’язнення Сергія Стерненка.

За даними адвоката Стерненка Масі Найєма, президент Володимир Зеленський свого часу пропонував засудженому до 7 років в’язниці Сергію Стерненку посаду в Службі безпеки України.

Група нардепів “Слуги народу” підтримали Сергія Стерненка, вимагають прозорого суду та просять президента Володимира Зеленського провести в країні судову реформу. Інші ж закликають силовиків “діяти з мінімальною толерантністю до порушень правопорядку на вулицях”.

У спільній заяві організатори акції на підтримку Сергія Стерненка вимагають його звільнення протягом тижня, з 7 березня акція на його захист може стати безстроковою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE