Politerno > Україна і світ > Семенченка госпіталізували, до нього не пускають адвоката

Семенченка госпіталізували, до нього не пускають адвоката

  • 27 Березня, 2021
  • 765 Переглядів
  • 0

Заарештованого у справі приватної військової компанії екснардепа Семена Семенченка госпіталізували через погіршення самопочуття і до нього не пускають захисників.

Про це повідомив адвокат Семенченка Влад Добош у коментарі suspilne.

“Мене не пускають у лікарню за чиїмсь незаконним бажанням. Всупереч Кримінально-процесуальному кодексу перешкоджають законній діяльності захисника. Документи я всі надав, щоб я міг поспілкуватися зі своїм клієнтом, мати з ним побачення. Але за вказівкою комусь зателефонував конвоїр, мені було відмовлено, посилаючись на те, що в них є інструкція”, – зазначив Добош.

Добош розповів, що подав відповідну заяву до поліції та викликав слідчо-оперативну групу, тепер намагатиметься внести це подію як кримінальне порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а потім передати цю інформацію до Державного бюро розслідувань для подальшого порушення справи.

Адвокат Семенчанка планує подати скарги до уповноваженої з прав людини та до СБУ, оскільки конвоїри, що його не пустили, були зі Служби безпеки.

Добош уточнив, що стан його підзахисного наразі задовільний. Щодо причин госпіталізації адвокат сказав наступне: “Можливо через стрес, можливо, ще щось. Просто стало зле і його доправили до лікарні для обстеження. Це не спровокована ситуація для того, щоб уникнути чи пом’якшити запобіжний захід навмисно. Це стандартне обстеження, щоб встановити, чому йому стало зле”.

Нагадаємо, 26 березня суд заарештував на 2 місяці екскомандира добровольчого батальйону “Донбас” і екснардепа Семена Семенченка без альтернативи застави у справі про незаконне створення приватної військової компанії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE