Politerno > Україна і світ > СБУ вручила підозру дружині Семенченка, той опублікував її фото після “падіння зі сходів” і каже про тиск

СБУ вручила підозру дружині Семенченка, той опублікував її фото після “падіння зі сходів” і каже про тиск

  • 3 Листопада, 2021
  • 1081 Переглядів
  • 0

Дружина підозрюваного у створенні НВФ та теракті Семена Семенченка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків “Благодійного фонду батальйону “Донбас”.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Досудовим слідством встановлено, що жінка, маючи доступ до карткового рахунку фонду, здійснювала розрахункові операції та знімала готівку.

Кошти вона витрачала на власні потреби, не пов’язані з діяльністю фонду та батальйону.

“Слідством задокументовано факт привласнення і розтрату вказаною громадянкою понад 150 тис. грн. Усе це з коштів, які жертвували наші співвітчизники на потреби і розвиток добровольчого батальйону”, – сказано у повідомленні.

Жінці оголошено про підозру за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Водночас дружина екснардепа Семена Семенченка Наталія Музика у Facebook повідомила: “Сьогодні СБУ вручило і мені підозру. Причому зробили це на відеокамеру біля кав’ярні. Тепер я злісна злодійка. Ст 185, ч3. Карається позбавленням волі від трьох до шести років”.

Своє чергою Семен Семенченко стверджує, що СБУ шантажувала його нападом на близьких, а після того жінка дістала перелом носа та декількох кісток обличчя.

“Начальник Київського главку СБУ, його заступник та начальник слідчого відділу почали шантажувати мене тим, що на мою родину може бути скоєно напад. І запропонували охорону СБУ та співпрацю. Я знову відмовився. Після цього у справі з’явилися свідчення, що Наталя – мій “спільник””, – розповів Семенченко.

Далі, за словами екснардепа, на телефон його дружини почали надходити погрози “так званих “свідків обвинувачення””.

“А два тижні тому в результаті нібито “падіння із залізних сходів” моя дружина дістала перелом носа, кількох кісток обличчя та струс середньої тяжкості. Тиждень тому її було прооперовано – очне дно фактично довелося збирати частинами”, – повідомив Семенченко.

Він вважає, що мета врученої сьогодні його дружині підозри – не дати їй організувати людей на підтримку Семенченка.

Сама Наталія Музика про те, що трапилося з нею, раніше писала в соцмережах так: “11 жовтня я впала з залізних сходів. Головою вниз. Крім струсу мозку зламано ніс, а біля ока – перелом орбіти. Цей тиждень, уже другий, лікуюся вдома, поки сходять набряки. На наступному тижні, якщо все буде нормально, мені зроблять операцію – вставлятимуть імплантант. … Не питайте, як і з яких причин це сталося. Наразі проводимо розслідування, поки нічого сказати не можу”.

29 жовтня вона повідомила, що їй зробили операцію під загальним наркозом.

Служба безпеки України заявляє про “спроби спотворити інформацію про дії правоохоронців під час вручення підозри дружині С. Семенченка”.

“У соціальних мережах було опубліковано фото даної особи з наявністю травм обличчя, а сам Семенченко натякав про причетність СБУ до їхньої появи. Звертаємо вашу увагу на те, що такі заяви є нічим іншим, як черговою спробою інформаційної маніпуляції, і ніяк не відповідають дійсності”, – стверджують у СБУ.

Також спецслужба опублікувала зроблені 3 листопада фото вручення підозри.

“На ньому чітко видно, що жінка перебуває у хорошому фізичному стані, без ознак ушкоджень”, – зазначили у СБУ. 

Нагадаємо, підозрюваного у створенні НВФ і тероризмі екснардепа Семена Семенченка, після перевірки Офісу омбудсмена, перевели з СІЗО СБУ до Лук’янівського СІЗО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE