Politerno > Україна і світ > Суд знову не застосував норми “антиколомойського” закону у справі проти Приватбанку

Суд знову не застосував норми “антиколомойського” закону у справі проти Приватбанку

  • 3 Листопада, 2021
  • 601 Переглядів
  • 0

Господарський суд Києва за позовом компанії з групи Приват Ігоря Коломойського визнав недійсним bail-in акцій “ПриватБанку”.

Про це повідомила пресслужба Приватбанку, судовий реєстр.

Так, 1 листопада 2021 року суддя господарського суду м. Києва Джарти В.В. задовольнила позов ТОВ “Реватіс”. Воно позивалося до “ПриватБанку”, Мінфіну, а також Фонду гарантування вкладів, НБУ та уряду.

“Реватіс” просив визнати недійсними договори придбання та купівлі-продажу акцій ПриватБанку (процедура bail-in) під час націоналізації Приватбанку у 2016 році.

Компанія входить до групи “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Водночас “антиколомойський” закон №590-ІХ передбачає право колишніх акціонерів банків на компенсацію заподіяної шкоди, але унеможливлює визнання недійсними договорів, укладених в процесі виведення банку із ринку.

Також, повідомили у Приватбанку, суд проігнорував приписи ЗУ “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”. Ним чітко встановлено заборону витребування акцій банку проданих інвестору (в даному випадку – державі).

Банк висловив занепокоєння ігноруванням судами зазначених законів.

Нагадаємо, виток документів Pandora Papers з 14 фірм, які реєстрували та обслуговували офшорні компанії, частково підтвердив схему переказування коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його соратників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE