Politerno > Україна і світ > Тупицький скликає спецзасідання КС і хоче оскаржити указ Зеленського у Верховному суді

Тупицький скликає спецзасідання КС і хоче оскаржити указ Зеленського у Верховному суді

  • 29 Березня, 2021
  • 734 Переглядів
  • 0

Олександр Тупицький оголосив про скликання спеціального пленарного засідання Конституційного суду України на 12 квітня 2021 року.

Відповідний документ опубліковано на Facebook-сторінці суду.

У документі, поширеному судом, вказується, що це розпорядження голови КС. Тупицький, якого 29 березня державна охорона не пустила до КС, зазначає, що засідання скликається для розгляду питання про звільнення з посади суддів Конституційного суду Касмініна та Тупицького у зв’язку з указом президента від 27 березня. 

В інтерв’ю Liga.net Олександр Тупицький заявив, що вважає указ президента Володимира Зеленського про скасування свого ризначення главою Конституційного суду – незаконним.

“Я буду його (указ Зеленського – ред.) оскаржувати у Верховному суді. Я вважаю його протиправним і незаконним …

Конституцією і законом про КСУ прямо визначено, що рішення про звільнення судді КСУ приймає тільки Конституційний суд на спеціальному пленарному засіданні.

Тому я сьогодні видав розпорядження про скликання спеціального пленарного засідання на 12 квітня на 12.00 про розгляд питання про звільнення суддів Касмініна і Тупицького …

Я вважаю, що президента в правовому сенсі неправильно консультують… Президента вводять в юридичну оману. Думаю, через деякий час він знайде можливість розібратися в цьому. Це не такі вже складні речі, які раніше відбувалися.  А щодо того, хто за цим стоїть: якби у мене були докази, я міг би про це говорити”, – зазначив Тупицький.

Нагадаємо, резидент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна суддями КС. Сайт Конституційного суду України не працює вже третю добу, причини встановлюються.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE