Politerno > Україна і світ > Росія не підтримала прихильність режиму припинення вогню, – Гармаш

Росія не підтримала прихильність режиму припинення вогню, – Гармаш

  • 31 Березня, 2021
  • 972 Переглядів
  • 0

Представники російської делегації в ТКГ відмовилися від пропозиції Леоніда Кравчука підтримати відданість збереженню режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив представник Донецька в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш, інформує “Інтерфакс-Україна“.

“Сьогодні був цинічний момент, коли Леонід Кравчук (голова української делегації в ТКГ – ІФ) запропонував повернутися до дотримання режиму тиші на Донбасі з півночі, запропонував усім підтримати це, а потім ще посол Яшар Чевік, модератор підгрупи з безпеки, запропонував зробити заяву, щоб сторони підтвердили свою відданість режиму тиші, і Росія, одна проти двох, тому що ОБСЄ підтримала українську пропозицію, відмовилася підтверджувати, посилаючись на те, що вже є ця пропозиція і навіщо її знову підтверджувати. Хоча ми всі дійсно розуміємо, що пропозиція є, але перезавантаження потрібне, тому що фактично режим тиші не дотримується. Результату немає”, – розповів Гармаш.

Він також зазначив, що російська сторона не зацікавлена в досягненні якогось результату, оскільки “для них Мінський процес і ТКГ – просто один з інструментів гібридної війни”.

“Тому доки немає політичного рішення з Москви про припинення цієї війни, її представники в ТКГ продовжуватимуть блокувати реальний переговорний процес і заявляти, що вони нібито не сторона конфлікту. Але нам важливо зберігати цей майданчик переговорів, на якому можна буде змусити Росію з часом і під тиском санкцій прийняти компромісне рішення”, – резюмував Гармаш.

Нагадаємо, наприкінці лютого компанія Microsoft звинуватила російську службу зовнішньої розвідки в кібератаці через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft. Ця кібератака тривала з весни 2020 року і її реальні масштаби досі невідомі. Вважається, що у США внаслідок неї постраждали близько 100 організацій та 9 федеральних агентств.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE