Politerno > Україна і світ > В Одесі СБУ викрила агітаторів і ботоферму, які пропагували сепаратизм. ФОТО

В Одесі СБУ викрила агітаторів і ботоферму, які пропагували сепаратизм. ФОТО

  • 8 Травня, 2021
  • 670 Переглядів
  • 0

В Одесі Служба безпеки викрила і припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та “ботоферм”, діяльність яких була спрямована на розпалення міжнаціональної ворожнечі та пропаганду сепаратизму.

Про це повідомляє СБУ.

Оперативники викрили інтернет-агітаторів: п’ятеро мешканців Одеси виконували замовлення кураторів на зйомку, публікацію та поширення неправдивої інформації про ситуацію в Україні. Планувалося, що сюжети будуть висвітлюватися, серед іншого, у російських ЗМІ.

Зазначається, що таким чином зловмисники хотіли створити “потрібну інформаційну картинку” напередодні та під час травневих свят.

Через соцмережі вони поширювали матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу України, а також розпалювали міжнаціональну ворожнечу.

За задумом агітаторів, інформаційні матеріали мали створити передумови для дестабілізації суспільно-політичної обстановки у регіоні на початку травня.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників співробітники СБУ виявили друковані видання, символіку із пропагандою тоталітарного режиму, а також іншу заборонену законодавством продукцію. За версією слідства, зловмисники планували розповсюджувати це під час масових травневих заходів.

Також оперативники СБУ заблокували в Одесі роботу “ботоферми“. Вона використовувалася для поширення в інформаційному просторі антиукраїнських та інших протиправних закликів.

Під час проведення обшуку правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, а також телекомунікаційне обладнання.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. За їх результатами прийматимуться відповідні процесуальні рішення.

Заходи з викриття та блокування протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 5 травня іспанська поліція заявила, що затримала українського громадянина, який нібито підозрюється у вбивстві двох силовиків 20 лютого 2014 року під час подій на Майдані. Офіс генерального прокурора України підтвердив цю інформацію і вимагатиме його екстрадицію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE