Politerno > Україна і світ > “Сильніші разом”: з нагоди прибуття патрульного катеру США “Hamilton” відбулась прес-конференція. ФОТО

“Сильніші разом”: з нагоди прибуття патрульного катеру США “Hamilton” відбулась прес-конференція. ФОТО

  • 10 Травня, 2021
  • 767 Переглядів
  • 0

Після спільних з українськими ВМС навчань у Чорному морі, катер Берегової охорони США “Гамільтон” прибув до порту Одеси.

Про це повідомили у командуванні ВМС США в Європі та Африці.

З нагоди прибуття патрульного катеру берегової охорони США “Hamilton” в Одесі відбулась прес-конференція, у якій взяли участь командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, начальник регіонального управління морської охорони Державної прикордонної служби контр-адмірал Олег Костур, Аташе з питань оборони Посольства США в Україні полковник Бріттані Стюарт та командир патрульного катеру берегової охорони США “Hamilton” капітан 1 рангу Тім Кронін.

Звертаючись до присутніх командувач національного флоту привітав екіпаж патрульного катеру Сполучених Штатів Америки з прибуттям до порту Одеси та наголосив, що військова співпраця між кораблями українських ВМС та США – це ще один крок у підвищенні взаємосумісності щодо зміцнення морського партнерства з державами-членами НАТО.

“Це перший візит корабля під прапором США у цьому році і це є символом підтримки з боку наших партнерів, підтримки України в її прагненні у набутті спроможностей до членства в НАТО, прагненні до європейських демократичних цінностей, які ми впроваджуємо в нашій державі”, – зазначив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

По завершенню прес-конференції було проведено екскурсію на катері та обмін подарунками.

8 травня на відстані понад 100 морських миль від Одеси у водах України флагман морської охорони України “Григорій Куроп’ятников” зустрів корабель Берегової охорони США “Hamilton”. У цей час російські кораблі небезпечно маневрували поруч й навмисне створювали перешкоди.

За планом спільних навчань, кораблі прикордонних відомств США й України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі. Пост про спільні навчання американські військові підписали хештегами “Сила заради миру” та “Сильніші разом” – #PowerForPeace #StrongerTogether

Навчання зі взаємодії на морі між українським та американським судами тривали протягом кількох днів і продовжились вже в порту Одеси, куди “Гамільтон” зайшов у понеділок.

Цього місяця катер “Гамільтон” брав участь у спільних навчаннях з ВМС Грузії та Туреччини в Чорному морі.

Нагадаємо, у неділю, 9 травня, в ході контртерористичної операції бійців ЗСУ та співробітників СБУ на Донеччині було затримано одного з “командирів” так званого “міністерства оборони ДНР”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE