Politerno > Україна і світ > СБУ провела обшуки у будинку Медведчука, Венедіктова підписала йому і Козаку підозри

СБУ провела обшуки у будинку Медведчука, Венедіктова підписала йому і Козаку підозри

  • 11 Травня, 2021
  • 711 Переглядів
  • 0

Служба безпеки провела обшуки в будинку голови політради партії “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві, а генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала йому і нардепу Тарасу Козаку підозру в держзраді.

У СБУ підтвердили “Українській правді”, що обшуки відбуваються. Вичерпні коментарі з цього приводу обіцяють надати згодом.

ЗМІ повідомляють, що там політик проживає з сім’єю, поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

Також стало відомо, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу Тарасу Козаку.

“Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі.

За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим “парламентарям” про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних”, – написала Венедіктова у Facebook.

За даними УП, це Віктор Медведчук і Тарас Козак. Венедіктова пише, що вони підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

За результатами обшуків, місцезнаходження М (тобто Медведчука -ред.) не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою, пише Венедіктова.

Наприкінці березня працівники Служби безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора (Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту) та прокуратури АРК провели понад 20 обшуків в офісах руху “Український вибір – Право народу” та у приватних помешканнях членів цієї організації. 

3-м членам організації повідомлено про підозру у держзраді. Досудове розслідування показало, що представники цього руху сприяли окупації Кримського півострову, співпрацюючи з незаконно створеними органами окупаційної влади.

Херсонський міський суд наклав арешт на судно “Романс 1”, яке належить Медведчуку.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE