Politerno > Україна і світ > РНБО порахувала українських олігархів, але не називає їх

РНБО порахувала українських олігархів, але не називає їх

  • 11 Травня, 2021
  • 731 Переглядів
  • 0

Рада національної безпеки та оборони розробляє закон про олігархів і “впевнено зараховує” до цієї категорії 13 осіб.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, виступаючи на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Безпека країни” 11 травня.

“Один із великих викликів, який сьогодні існує… і на крайньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони президент дав завдання апарату Ради нацбезпеки, Антимонопольному комітету, Офісу президента розробити закон про олігархів, які на сьогоднішній день мають дуже великий вплив на нашу економіку, наші внутрішньополітичні та зовнішньополітичні процеси.

На мою думку, і за критеріями апарату РНБО, які ми враховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі 13 осіб, яких ми можемо з упевненістю віднести до олігархічного середовища. Які мають дуже великий вплив всередині і зовні нашої країни”, – зазначив Данілов.

Прізвища олігархів Данілов не назвав.

Колишній народний депутат член наглядової ради “Укрзалізниці” Сергій Лещенко, у свою чергу, з посиланням на власні джерела, пише, що під критерії олігархів можуть потрапити Рінат Ахметов, Петро Порошенко, Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Сергій Льовочкін, Віктор Медведчук, Вадим Новинський, Юрій Косюк, Олег Бахматюк, Костянтин Жеваго та подружжя Герег.

Шестеро людей із цього списку входять до цьогорічного рейтингу мільярдерів Forbes.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE