Politerno > Україна і світ > Зеленський каже, що РФ не зменшила контингент біля кордонів і вірить, що війни не буде

Зеленський каже, що РФ не зменшила контингент біля кордонів і вірить, що війни не буде

  • 11 Травня, 2021
  • 799 Переглядів
  • 0

Росія поки не демонструє реального відведення військ від кордону з Україною, лише зменшила на 3 500 осіб контингент в окупованому Криму. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський у розмові з журналістами в рамках 1-го дня Всеукраїнського форуму “Україна 30. Безпека країни”.

“Щодо відведення, про яке офіційно говорила Росія: десь 3,5 тисячі людей військового контингенту пішло назад, але це тільки ті, хто був на тимчасово окупованій території Криму. Більше відведення великого ми не побачили. 

Було збільшено (Росією – ред.) кількість військових і техніки як на території тимчасово окупованого Криму, на території тимчасово окупованого Донбасу, так і вздовж наших кордонів.

Дійсно, 3,5 тисяч людей з території Криму відійшли назад. Що стосується контингенту і техніки на кордонах України – ми зменшення там не фіксуємо. Збільшення також не фіксуємо. Дуже повільно вони відходять назад, але дуже-дуже повільно.

Зараз, правда, є дані, що був парад на 9 травня на тимчасово окупованих територіях – там була різна техніка, і заборонена Мінськими угодами, в тому числі”, – зазначив президент.

У той же час Зеленський вважає, що повномасштабного вторгнення Росії не буде, бо це може вилитися у світову війну.

“Тут ніхто нічого не може гарантувати, бо ви знаєте, що в 2014 році ніхто зовсім не очікував з боку Росії таких кроків. Тому гарантувати ніхто нічого не може. Але те, що ми бачимо, що ймовірна ескалація зменшилась за останній місяць, – це точно. Ну як буде далі – будемо вірити, що війни точно не буде. Повномасштабної, я маю на увазі”, – додав він.

Зеленський переконаний, що Росія не наважиться на повномасштабне вторгнення, оскільки Україну підтримують Європа і Сполучені Штати, і “це може бути світова війна, це дуже небезпечно, такі речі призводять до великих втрат”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE