Politerno > Україна і світ > У зграї “дорожнього картелю” триває “поїдання” своїх

У зграї “дорожнього картелю” триває “поїдання” своїх

  • 13 Травня, 2021
  • 4056 Переглядів
  • 0

Грошей на «Велике будівництво» стає все менше. Ковідний фонд майже вигребли. Відібрати у «Нафтогазу» по тихому $ 2 млрд не вийшло (якщо вірити одній з версій звільнення Андрія Коболєва, яку розганяють його піарники, друга версія – це газзбути Фірташа).

Про це пише відомий своїми інсайдерськими, здебільшого підтвердженими даними Телеграм-канал “Shadow Anonymous“. Далі наводимо переклад допису.

Юрій Вітренко згоден не противитися і віддати гроші, але шумиха, піднята відставкою Коболєва, не дозволяє непомітно провести експроприаційні роботи.

«Укравтодор» може по бюджету позичити в цьому році до 20 млрд грн шляхом випуску єврооблігацій під держгарантії. Але сам процес розтягнуто. 13 травня призначили торги ще по закупівлі послуг юридичного радника за $ 1,9 млн. Добре, якщо гроші надійдуть до осені, а то і до Нового року. Але і з ними на всіх не вистачить.

Рівно рік тому з бізнесу викинули львів’ян Тараса Сиротинського, радника прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і близький зв’язок його правої руки міністра Кабміну Олега Немчінова. Це фірми «Техно-Буд-Центр», «Дрог-Буд Україна» та інший дріб’язок, який будував в основному у Львівській області. У травні 2020 року Тарас Сиротинський залишив посаду глави Національної асоціації дорожників України (НАДУ).

Президент «Національної асоціації дорожників України» Тарас Сиротинський

У червні 2020-го ми одними з перших написали, що розподіл замовлень на «Велике будівництво» відходить під контроль Офісу Президента. Перед цим заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко увійшов в частку «Укравтодору», завдяки чому Олександр Кубраков зберігся на своїй посаді.

Тактичною перемогою глава «Укравтодору» зобов’язаний своєму раднику Юрію Голікову, який знайомий з батьком Тимошенка бізнесменом Владленом Тимошенком, партнером Геннадія Корбана. Тимошенко-старший – депутат облради, а Голіков працював у екс-голови Дніпропетровської ОДА, родича Бориса Ложкіна Валентина Резніченка.

За підсумком 2020-го з 85,24 млрд грн 90% підрядів «Великого будівництва» отримали 40 фірм з 560, в тому числі – 51% перша п’ятірка і 20% – лідер. Турецький «Онур» – персональна квота «95 Кварталу». РДС («Ростдорбуд», «РДС-Полтава», «Київшляхбуд» та ін.) і «Автомагістраль-Південь» – це одесити мера Геннадія Труханова.

«Автострада» – формально львів’янина Максима Шкіля, а насправді колишнього начальника вінницького «Автодору» Ігоря Корольчука (людина Володимира Гройсмана).

П’ятим був «Альтком» Олександра Тисленка (протеже Бориса Колеснікова). Але його спільними зусиллями видавили через НАБУ і ВАКС. «Альтком» і Тисленко під судом за хабарі Славоміру Новаку. Активно дотискували «Альтком» одесити і «автострадівці».

Але днями з НАБУ вийшов і Максим Шкіль. Каже, що добровільно, але за всіма ознаками «Автостраду» почали щемити інші учасники гонки. Наступний етап за логікою – бійка турків з Трухановим, а також з ПБС братів Шевченків (Ігор Коломойський).



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE