Politerno > Україна і світ > Комітет ВР підтримав призначення Ляшка міністром – той за літо обіцяє вакцинувати 5 млн українців

Комітет ВР підтримав призначення Ляшка міністром – той за літо обіцяє вакцинувати 5 млн українців

  • 19 Травня, 2021
  • 614 Переглядів
  • 0

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту підтримати призначення державного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я. 

“За” висловились 13 членів комітету, зокрема і нардепка від “Голосу” Ольга Стефанишина, чия фракція заявила, що не буде підтримувати кадрові призначення до уряду. Проти призначення Ляшка не голосував жоден член комітету, утрималась лише представниця фракції “Європейська солідарність” Яна Зінкевич. 

Під час засідання комітету Ляшко відповідав на запитання нардепів. Зокрема, він пообіцяв вакцинувати від коронавірусу за літо 5 мільйонів українців. Для цього треба мати 10 мільйонів доз вакцини. Кандидат на посаду міністра каже, що така кількість вакцинованих українців – мінімальна і гарантована. 

Спочатку Ляшко говорив про 10 мільйонів вакцинованих українців за літо, а точніше за 100 днів. Проте одразу сказав, що обмовився і заявив про 5 мільйонів українців, які цього літа отримають щеплення. 

Важливо, щоб вакцинувати таку кількість громадян необхідно здобути 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу, що доволі складно і не раз визнавалось посадовцями МОЗ. 

Проте, каже Ляшко, 5 мільйонів вакцинованих за літо українців це “мінімально і гарантовано”. 

За його словами, це буде перше, чим він буде займатись на посаді міністра. 

Кандидат на посаду додав, що іншого шляху для стримування пандемії ніж вакцинація та карантинні обмеження наразі не існує. 

Як відомо, вкцинація в Україні розпочалась 24 лютого. Наразі щеплення отримали менше 1 мільйона українців. Причинами повільних темпів вакцинації, зокрема, є і нестача вакцини від коронавірусу. 

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE