Politerno > Тернопільщина > Кілька нардепів від Тернопільщини не підтримали створення ТСК щодо “справи вагнерівців”

Кілька нардепів від Тернопільщини не підтримали створення ТСК щодо “справи вагнерівців”

  • 19 Травня, 2021
  • 2143 Переглядів
  • 0

Кілька народних депутатів від Тернопільщини не підтримали проєкт постанови №4105 про створення Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування зриву спецоперації із затримання найманців ПВК “Вагнера”.

У пояснювальній записці документу йдеться, що метою створення ТСК є “перевірка оприлюднених у ЗМІ фактів щодо можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами “приватної військової компанії Вагнера” та нанесення шкоди національним інтересам України”. 

Підтримали постанову про створення комісії 97 нардепів, серед них “Європейська солідарність”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина” та “Голос”.

Не дали голоси за вказаний проєкт представники фракції “Слуга народу”, лише 12 з них натиснули зелену кнопку. Серед них три нардепи, обрані в Тернопільській області: Андрій Богданець, Ігор Василів та Людмила Марченко. Вони утрималися під час голосування. Володимир Гевко був відсутній.

Утримався під час голосування нардеп з Тернопільщини Іван Чайківський (фракція “За майбутнє”) та був відсутній під час голосування нардеп з “Довіри” Микола Люшняк.


Додано: і все ж два нардепи від Тернопільщини проголосував за постанову про створення ТСК по “вагнерівцям” – це члени фракції “Голос” Андрій Шараскін, який став народним депутатом замість засновника партії “Голос” Святослава Вакарчука, та Володимир Цабаль.


Нагадаємо, перед початком засідання нардепи “Слуги народу” отримали завдання “завалити” створення парламентської тимчасової слідчої комісії (ТСК) у справі “вагнерівців”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE