Politerno > Україна і світ > Призначений Венедіктовою новий прокурор САП вчетверте закрив справу “Роттердам +”

Призначений Венедіктовою новий прокурор САП вчетверте закрив справу “Роттердам +”

  • 21 Травня, 2021
  • 705 Переглядів
  • 0

У четвер, 20 травня, новий старший групи прокурорів Денис Демків вирішив закрити справу “Роттердам+” вчетверте – Національне антикорупційне бюро оскаржуватиме рішення до керівника прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

У Бюро заявили, що рішення прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Демківа “викликає сумніви в його об’єктивності” з низки причин. 

Так, воно було ухвалено у позаробочий час, без консультацій із детективами та належного вивчення матеріалів справи: понад 100 томів письмових матеріалів та 350 Гб відеозаписів допитів.

Прокурор також відмовив у заслуховуванні справи в присутності в.о. керівника САП та прокурорів групи. Зазначається, що інший прокурор САП має протилежну позицію щодо долі кримінального провадження. Він здійснює процесуальний контроль в справі з початку його розслідування та готовий представити обвинувачення в суді.

“НАБУ оскаржить рішення про закриття справи “Роттердам+” до в.о. керівника САП”, – підсумували у Бюро.

Нагадаємо, 9 квітня керівник групи прокурорів у справі “Роттердам+” Віталій Пономаренко втретє закрив скандальне провадження попри те, що попередні його аналогічні дії скасовував прокурор вищого рівня і суд. 

5 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова замінила старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні “Роттердам+” Віталія Пономаренка, який тричі закривав це провадження.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE