Politerno > Україна і світ > Суд наклав арешт на незаконно приватизовану нерухомість вартістю 5 мільярдів

Суд наклав арешт на незаконно приватизовану нерухомість вартістю 5 мільярдів

  • 29 Липня, 2021
  • 441 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва за матеріалами СБУ наклав арешт на 45 незаконно виведених торік із державної власності комплексів орієнтовною вартістю 5 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що 29 липня СБУ, ДБР та Офіс Генпрокурора провели нову серію обшуків, щоб отримати нові докази протиправної діяльності зловмисників. Вони відбулися у приміщеннях ПрАТ “Укрпрофтур”, ПрАТ “Укрпрофоздоровниця” та Федерації професійних спілок України. 

У ході обшуків вилучено велику кількість документів, які мають важливе значення для досудового розслідування. За версією слідства, за цією схемою відчуження державного майна занижувалась ринкова вартість об’єкта в десятки разів, після чого покупцем здійснювалась мінімальна офіційна оплати без погодження з Фондом держмайна. 

Потенційна сума неправомірної вигоди, яку отримували службові особи цих товариств, становить близько 50% за об’єкт від його реальної вартості. При цьому реалізація майна здійснювалася родичам або особам з якими досягнуто попередньої згоди, зазначають в СБУ.

Задокументовано незаконне виведення із держвласності санаторію “Жовтень” у Конча-Заспі, курортні санаторії в Одесі та області, понад 15 санаторних об’єктів у курортному місті Очаків на Миколаївщині, будинок у місті-курорті Моршин тощо. 

Наразі кібердепартамент СБУ спільно з Офісом Генерального прокурора та ДБР здійснюють досудове розслідування за даними фактами одразу за 3 статтями Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службова недбалість.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 29 липня відсторонив від посад підозрюваних у привласнені понад 400 тисяч доларів США керівників Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами та відправив під домашній арешт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE