Politerno > Україна і світ > Зірвано показ розслідування “Офшор 95” про бізнес Зеленського та гроші Коломойського

Зірвано показ розслідування “Офшор 95” про бізнес Зеленського та гроші Коломойського

  • 3 Жовтня, 2021
  • 601 Переглядів
  • 0

Директор “Малої опери” Олексій Прасол зриває показ розслідування Слідство.Інфо про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського та “брудні” гроші олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомила журналістка Анна Бабинець у Facebook.

“За кілька годин до показу фільму “Офшор 95” директор “Малої опери” Олексій Прасол подзвонив нам і сказав, що показу не буде”, – зазначила Бабінець.

За її словами, Прасол спочатку просто заявив, що в опері показувати фільм про президента не будуть.

Згодом він написав, що у них начебто “немає світла і взагалі ремонт”.

Журналістка поїхала до “Малої опери”, та переконалася, що електрика є, а ремонту немає.

“Однак постери з нашим фільмом з приміщення познімали, працівникам сказали, що короткий день – опера закривається о 17:00. Олексій сказав мені телефоном, що нічого не знає про наш фільм і кинув слухавку. Угода у нас укладена, локація оплачена. До прем’єри – 5 годин, у нас зареєстровано майже 250 людей. Допоможіть, будь ласка, знати нову локацію для показу!

Все має відбутися сьогодні о 19:00″, – зазначила журналістка.

Як відомо, команда Слідство.Інфо планувала показати фільм “Офшор 95” у Малій опері. Це розслідування – частина міжнародного проєкту Pandora Papers, який містить 2,94 терабайтів фінансових даних. 

Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. У Pandora Papers зібрана інформація про активи і таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких понад 30 топ-політиків.

У цих секретних документах також фігурують втікачі, засуджені, знаменитості, зірки футболу, судді, податківці та очільники найбільших міст світу.

Над документами з проєкту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу — члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Від України над цими проєктами працювала і працює Слідство.Інфо.

Нагадаємо, 2 вересня президент Володимир Зеленський прибув до Трускавця, де проходить виїзне засідання фракції “Слуга народу”.

Зеленський оцінює роботу партії “Слуга народу” за два роки на “3+” за 5-бальною шкалою, а свою власну – на 7-8 за 12-бальною.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE