Politerno > Україна і світ > Друг Арахамії часто відвідує ОП, але заперечує, що курує Запоріжжя від Банкової

Друг Арахамії часто відвідує ОП, але заперечує, що курує Запоріжжя від Банкової

  • 13 Жовтня, 2021
  • 755 Переглядів
  • 0

Бізнесмен Вемір Давітян, який називає себе другом глави фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, відвідує Офіс президента, але каже, що не курує Запорізьку область від Банкової.

Про це йдеться у розслідуванні Михайла Ткача на УП “Ідентифікація Брауна. Таємні зустрічі та приховані перельоти Давида Арахамії“.

Як помітили журналісти, “Мерседес” Веміра Давітяна кілька разів за останній час забирав Давида Арахамію під Офісом президента. 

Це непублічний бізнесмен: у ЗМІ про Давітяна майже немає згадок. Його фото є на сайті благодійного фонду дніпровського бізнесмена Олександра Петровського,”кримінального авторитета” на прізвисько Нарік. Там Давітян значиться віце-президентом фонду “Солідарність”.

Джерела “Української правди” називають Веміра Давітяна правою рукою Давида Арахамії та куратором Запорізької області від Офісу президента, який вирішує питання пов’язані з діяльністю в регіоні. 

Сам Давітян у розмові з журналістами УП заявив, що в Офісі президента “буває взагалі не часто”. Намагався переконати, що ходить туди “на прийом”, але не сказав, з якого приводу і до кого. 

За словами Давітяна, він – “звичайний бізнесмен”. Він підтвердив, що буває в Запоріжжі раз на місяць, але запевнив, що не курує в Запорізькій області “жодних питань”. 

Бізнесмен пояснив, що забирав Арахамію під ОП вечеряти, бо вони давні друзі. 

“Я домовлявся зустрітися з Давидом Арахамією, ми з ним один одного знаємо і дружимо багато років. Домовилися там (під ОП – ред.) зустрітися, я його забрав, поїхали повечеряли. (…)

Я ніякими питаннями, крім свого життя і свого бізнесу, не займаюся. Мені взагалі не цікаво, що відбувається в офісі президента, що відбувається у фракції в якій глава фракції мій друг. Так само, як його не цікавить, що відбувається у мене на роботі”, – зазначив Давітян.

“Я його (Давітяна – ред.) знаю ще з 2014 року. Коли війна почалася і ми, волонтерська спільнота, допомагали армії – і він активно допомагав. У нього там фонд якийсь. Ми дружимо сім’ями. (…)

Я знаю що він аграрний бізнесмен. Він багато робить по благодійності… 

Дивіться, я не маю жодних інтересів в Запорізькій області, то якщо це моя права рука, – яка поламана, до речі, – займається куратором Запорізької області, то це не відповідає дійсності. Принаймні я до цього не маю відношення вже точно”, – заявив Арахамія.

Нагадаємо, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у 2021 році двічі літав до Відня з дружиною бортом, який належить структурам підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE