Politerno > Україна і світ > В Укрзалізниці озвучили, що необхідно для подорожей після 21 жовтня

В Укрзалізниці озвучили, що необхідно для подорожей після 21 жовтня

  • 13 Жовтня, 2021
  • 1204 Переглядів
  • 0

З 21 жовтня в поїздах міжобласного сполучення під час посадки пасажири будуть перевірятися на наявність сертифікату про вакцинацію.

Про це йшлося на брифінгу керівника пасажирського напрямку “Укрзалізниці” Олександра Перцовського.

“Обмеження стартуватимуть 21 жовтня. Всі пасажири, які мають квитки на 21 жовтня і далі вже мають дотримуватися нових правил.

Ці обмеження поширюються на далекі міжобласні пасажирські сполучення. Всі пасажири, які подорожують в приміському сполученні, вони продовжують рухатися в звичайному форматі. Потрібно дотримуватися маскового режиму”, – зазначив Перцовський.

При посадці провідник перевірятиме окрім паспорта і квитка документ з того переліку, який зазначено в постанові Кабміну. Провідники перевірятимуть пасажирів на наявність сертифікатів про щеплення у паперовому, або електронному вигляді (для жовтої зони достатньо, якщо є відмітка про отримання однієї дози, якщо це червона зона, то потрібно мати повний курс вакцинації – дві дози).  

Якщо сертифікату немає у пасажира, то достатньо мати підтвердження про проходження ПЛР-тесту, або експрес-антигентесту, який зроблений не пізніше як за 72 години до подорожі“, – додав він.

Перцовський зазначив, що “Укрзалізниця” планує розгорнути на вокзалах лабораторії, що будуть надавати послуги тестування за “доступною ціною”. Він також повідомив, що залізниця звернеться до МВС з проханням забезпечити контроль за дотриманням нових карантинних обмежень.

Перцовський наголосив, що ті люди, які вже придбали квитки ще встигають до 21 жовтня пройти тестування на коронавірус, або ж в разі відмови від поїздки можуть здати квитки “Укрзалізниці” і отримати відшкодування. 

Дітям до 18 років не потрібно мати документи про вакцинацію, або тестування. Ті ж, хто має протипоказання до щеплення, може зробити ПЛР-тест, або експрес-тест.

Перцевський також повідомив, що вразі відсутності необхідних документів щодо вакцинації чи тестування провідники можуть не допустити пасажира у поїзд. 

Нагадаємо, працівників освіти, які до листопада не щепляться проти COVID-19, відсторонять від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE