Politerno > Україна і світ > Польські депутати ставлять під сумнів євроамбіції Грузії через арешт Саакашвілі – Міхо згоден на приймання ліків

Польські депутати ставлять під сумнів євроамбіції Грузії через арешт Саакашвілі – Міхо згоден на приймання ліків

  • 16 Жовтня, 2021
  • 609 Переглядів
  • 0

Члени Сейму і Сенату Польщі закликали органи ЄС з прав людини звернути увагу на ситуацію із затриманням в Грузії експрезидента Міхеіла Саакашвілі.

Про це йдеться в зверненні представників Сейму і Сенату Польщі до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович і спецпредставника ЄС з прав людини Еймен Гілмору, інформує Цензор.НЕТ.

У відкритому листі польські законодавці висловили глибоку стурбованість у зв’язку з арештом експрезидента Грузії.

“Ми сприймаємо дії грузинської влади – як і значна частина міжнародної спільноти – як політично мотивовані, як такі, що не мають під собою правових підстав”, – йдеться в зверненні.

Польські політики висловили стурбованість із приводу погіршення стану здоров’я Саакашвілі, який у в’язниці оголосив голодування.

Вони підкреслили, що Саакашвілі почав широкі реформи, завдяки яким країна наблизилася до ЄС і НАТО. Водночас вони заявили: “Нинішні дії Тбілісі ставлять під сумнів можливість реалізації євроатлантичних амбіцій Грузії, адже дотримання норм права, демократії і повної транспарентності юридичних і політичних процесів є ключовою умовою”.

Депутати закликали Міятович і Гілмора проаналізувати ситуацію Саакашвілі щодо дотримання прав людини і подбати, щоб грузинська влада забезпечили йому доступ до медичного обслуговування, гарантували права на побачення, свободу, безпеку, а також чесний судовий процес.

А тим часом, експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі погодився на медогляд і приймання ліків.

“Востаннє я бачився із Саакашвілі у в’язниці 4-5 днів тому. Відтоді його стан ще більш погіршився, але мабуть у нього дуже сильний організм. Саакашвілі згоден на проведення консиліуму лікарів, згоден на тести, згоден на прийняття ліків”, – сказав особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшідзе.

Поки що Саакашвілі продовжує пити тільки воду і чай.

“Поки немає необхідності переведення його у зв’язку з тривалим голодуванням в лікарню, але, на жаль, цей момент настане”, – сказав лікар.

У вівторок відбудеться консиліум лікарів мультифункціональної групи для вивчення стану здоров’я Саакашвілі.

Нагадаємо, у четвер, 14 жовтня, близько 50 тисяч людей зібралися в центрі Тбілісі на акцію з вимогою звільнення експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE