Politerno > Україна і світ > СБУ показала докази хабарництва в мерії Полтави. ВІДЕО

СБУ показала докази хабарництва в мерії Полтави. ВІДЕО

  • 20 Жовтня, 2021
  • 777 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України володіє аудіо- та відеодоказами корупційної схеми при видачі дозвільних документів у Полтавській міськраді.

Про це повілдомляє СБУ.

 

Спецслужба оприлюднила записи розмов, на яких зафіксовані зустрічі фігурантів провадження із підприємцем, від якого вимагали неправомірну вигоду.

Йдеться зокрема про викритого на хабарництві на початку вересня голову фракції “За майбутнє” у Полтавській міськраді Євгена Диканя. 

СБУ зазначає, що на записах: підозрюваний депутат пояснює, що за його вказівки створюються штучні перешкоди для місцевих підприємців, дає вказівки чиновникам пришвидшити видачу дозвільних документів, описує механізм, як йому передати хабар (залишити у адміністратора закладу харчування –ред.), посередниця телефонує депутатові і повідомляє про отриманий хабар.

 

Служба безпеки викрила зловмисників на початку вересня. Вони намагалися організувати корупційний механізм при видачі дозвільних документів на будівництво та благоустрій. У разі відмови платити, місцевим підприємцям погрожували створити перешкоди.

За даними слідства, вартість таких дозвільних документів для одного із місцевих підприємців зловмисники оцінили в 5 тисяч доларів США.

За матеріалами СБУ було оголошено про підозру посадовій особі та депутату Полтавської міської ради.

Суд обрав депутату Диканю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 681 тис. грн.

За даними місцевих ЗМІ, 4 вересня після обрання запобіжного заходу Диканю стало зле. Адвокат викликав “швидку”, яка забрала депутата у медзаклад.

6 вересня за Диканя було внесено заставу, але суд прийняв її з другої спроби – 8 вересня. Наразі депутат перебуває на свободі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE