Politerno > Україна і світ > Зеленський і Кличко уперше за рік зустрічалися на Банковій

Зеленський і Кличко уперше за рік зустрічалися на Банковій

  • 22 Жовтня, 2021
  • 774 Переглядів
  • 0

Київський міський голова Віталій Кличко після засідання профільного комітету парламенту, який підтримав проект закону про столицю до другого читання, підтвердив зустріч із Зеленським.

За словами Віталія Кличка, вони перетнулися з президентом ще 6 жовтня на заходах на честь 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру, де мер столиці сам підійшов до Володимира Зеленського і запропонував зустрітися. Президент погодився і Кличко вчора – 19 жовтня – о 17.00 був на Банковій.

Кличко розповів, що зустріч з Президентом Володимиром Зеленський була діловою і говорили про розв’язання проблем Києва в умовах нинішніх викликів.

“Почитав заголовки в ЗМІ про свою зустріч з Президентом. Голосно, яскраво, але не все – правда. Чимало тез і деталей приписали зі слів якихось «джерел». Я розумію, що сьогодні є сили, і в моєму оточенні, і в оточенні Володимира Зеленського, яким не потрібен конструктивний діалог і яким потрібне політичне протистояння між Президентом та мером столиці”, – зазначив Кличко.

Кличко заперечив інформацію про те, що в ході розмови було обговорено питання майбутнього прийняття закону про столицю, де будуть розведені повноваження міського голови і голови КМДА.

Проте, за інформацією ЗМІ в цей же час на Банковій був присутній основний кандидат на пост префекта Києва, діючий міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Вочевидь, Банкова і Кличко розпочали обговорення майбутньої угоди. Яка буде укладена вже на умовах самого Зеленського, а не Єрмака або Тищенка. Оскільки після прийняття законів про місцеві державні адміністрації (МДА) і столиці президент офіційно отримає свою людину – префекта призначатиме президент – стежити за ситуацією в столиці.

Відзначимо, ще у вересні Віталій Кличко виступив проти прийняття закону про столицю і розведення повноважень мера і голови КМДА. Він заявляв про те, що киян намагаються позбавити права обирати владу столиці, і наполягав на тому, що законопроект, який намагаються прийняти, повинен спочатку отримати експертну оцінку, зокрема, Венеціанської комісії, Ради Європи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE