Politerno > Україна і світ > Кличко звільняє двох заступників і подає у Раду альтернативний законопроект про столицю

Кличко звільняє двох заступників і подає у Раду альтернативний законопроект про столицю

  • 23 Вересня, 2019
  • 982 Переглядів
  • 0

Мер Києва Віталій Кличко звільяє з посад двох своїх заступників і подає у Верховну Раду альтернативний законопроект про столицю.

На прес-конференції Кличко подякував Спасибку і Давтяну за роботу.

“Я попросив написати заяви (про звільнення – ред.) і одного, і іншого. Зараз обов’язки перерозподілено між іншими заступниками. Частина відповідальності лежить відтепер на Максимі Бахматові. Зараз ми подаємо документи до Кабміну”, – заявив Кличко.

Мер відзначив, що без погодження Кабміну не може ні призначити, ні звільнити своїх заступників. Він додав, що наразі може призначити Бахматова на посаду радника, але чекає санкції з КМУ. 

За словами Кличка, Спасибко втілив чимало успішних і знакових для міста проектів. Але є важливі питання, гостроту яких подолати не вдалося. І роботу над якими потрібно зробити значно ефективнішою. Це підготовка та ухвалення Генплану міста, питання архітектури та містобудування, детальних планів територій.

Щодо поданого законопроекту про столицю Кличко зазначив: “Ми запропонували альтернативний законопроект про столицю, що вже зареєстрований у Верховній Раді. Там чітко прописано, що у киян має залишитись право обирати владу в своєму місті. І ця влада повинна бути підзвітною і відповідальною виключно перед киянам, а не призначатися згори”.

Йдеться про проект закону про внесення змін до закону “Про столицю України – місто-герой Київ” 2143-1 від 19.09.2019 року. Наразі тексту законопроекту на сайті ВР немає. 

За словами Кличка, його законопроект і законопроект депутатів від “Слуги народу” мають представити на громадське обговорення, дискусію з експертами і тільки після цього виноситися на голосування в парламенті.

На думку Кличка, нардепи мають ознайомитися із законопроектами про столицю, почитати їх, а не ухвалювати з “турбореактивністю”. Кличко заявив, що у законопроекті про столицю, що підготували депутати від монобільшості “немає нічого спільного з принципами самоврядування чи децентралізації”.

19 вересня мер Києва Віталій Кличко оприлюднив заяву, в якій закликав парламент провести дострокові вибори до Київради після того, як столичні депутати знову не забезпечили кворум для проведення засідання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE