Politerno > Україна і світ > Кличко хоче провести дострокові вибори Київради – у “Слузі народу” відреагували

Кличко хоче провести дострокові вибори Київради – у “Слузі народу” відреагували

  • 19 Вересня, 2019
  • 1043 Переглядів
  • Comments Off

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради щодо розпуску Київради VIII скликання, яка знову не зібрала кворум для проведення чергової сесії.  

Про це йдеться у заяві столичного мера.

“Депутати повинні нести відповідальність перед людьми, які їх обирали! А не керуватися політичною кон’юнктурою і особистими інтересами. Сьогодні бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові таки не всі. Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання і призначення дострокових виборів у Києві! І нехай тепер депутати ідуть і розказують киянам, як вони працювали. І чому думають, що їх оберуть знову!”, – сказано у заяві.

Кличко нагадав, що у вівторок, під час консультацій із лідерами всіх фракцій Київради, домовилися про проведення сесії у четвер, 19 вересня: “Всі говорили про готовність зібратися заради розв’язання гострих питань для міста”.

Київський міський голова наголосив, що необхідно ухвалювати важливі для столиці і киян рішення – і щодо соціальних виплат, зарплат транспортникам, надбавок освітянам.

“Також ми на порозі опалювального сезону і є невідкладні питання підготовки до нього. Треба працювати і над бюджетом Києва на наступний рік. Це ті питання, що необхідно вирішувати невідкладно! Але все робиться для дестабілізації ситуації в столиці. В результаті ж страждатимуть кияни! І це мене хвилює більше всього”, – заявив він.

Кличко вважає, що кожного депутата на його окрузі виборці повинні спитати як він працював і чиї інтереси ставив над інтересами киян.

Як відомо, у серпні Кличко заявляв, що “спритні бізнесмени” з нової влади України не лише “поливають його брудом”, але й намагаються підкупити депутатів Київради, щоб ті зірвали засідання Київради.

У свою чергу перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко запропонував міському голові Києва Віталій Кличко написати офіційне прохання провести дострокові вибори до Київської ради.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з кулуарів парламенту.

“Усні новини з сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Чекаємо офіційне звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подано до Верховної Ради, далі воно надійде в комітет. Ми будемо в комітеті визначатися”, – заявив Корнієнко.

Корнієнко уточнив, що наступне засідання комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування, який є головним в цьому питанні, відбудеться 1 жовтня.

“Якщо він встигне до цього подати (подання – ред.). Можливо, включимо до порядку денного комітету. Можливо, не включимо. У нас є 90 днів на ухвалення цього рішення”, – заявив Корнієнко.

Цей документ включено до порядку денного сесії парламенту.

Нагадаємо, команда президента Володимира Зеленського намагається зняти Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації: Кабінет міністрів уже погодив його звільнення. Але виборна посада міського голови збереглася б за Кличком.

Міський голова Києва Віталій Кличко назвав незаконним рішення Кабінету міністрів щодо його звільнення. Він заявив, що Кабмін намагається ввести у Києві пряме президентське правління.

13 вересня депутати від “Слуги народу” зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2143 про внесення змін до закону “Про столицю України – місто-герой Київ”, який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови й депутатів Київської міської ради 8 грудня 2019 року.

Нардеп від “Слуги народу” і претендент на пост голови КМДА Олександр Ткаченко, а також Віталій Кличко хочуть провести аудит владних структур столиці.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук дозволив аудит діяльності Віталія Кличка та владних структур Києва.

За словами Олександра Ткаченка, перевірка почнеться після 22 вересня і триватиме до 8 жовтня.

Довідка: Вибори київського міського голови та депутатів Київради 25 травня 2014 року відбулися одночасно з позачерговими виборами президента України.

Віталій Кличко повторно переміг на виборах восени 2015 року: вибори проходили у два тури – в жовтні й у листопаді.

Наступні місцеві вибори в Києві мали б відбутися 25 жовтня 2020 року.

Читайте також: Кличко розповів про бюджет Києва, ремонт мостів і участь у виборах в столиці

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE