Politerno > Україна і світ > Третина українців нізащо не підтримають Зеленського і Порошенка на президентських виборах

Третина українців нізащо не підтримають Зеленського і Порошенка на президентських виборах

  • 1 Листопада, 2021
  • 1001 Переглядів
  • 0

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то у першому турі найбільше голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський – 18,7% серед усіх опитаних. Водночас третина українців не підтримували б його за жодних обставин.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного 23-27 жовтня на замовлення “Обозревателя”.

За Петра Порошенка мають намір проголосувати 12,7% серед усіх опитаних, за Юрія Бойка – 6,2% респондентів.

За ексспікера Верховної Ради Дмитра Разумкова проголосували б 5,5%, а за лідерку “Батьківщини”  Юлію Тимошенко – 5% опитаних.

4,1% респондентів висловили намір проголосувати за експрем’єра Володимира Гройсмана, 3,2% – за лідера партії “Сила і честь” Ігоря Смешка, 3,1% – за голову політичної партії “Наші” Євгена Мураєва, 2% – за лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 1,7% – за члена ОПЖЗ Віктора Медведчука, 1,4% – за лідера “Свободи” Олега Тягнибока та 0,3% – за голову партії “Голос” Кіру Рудик.

Водночас за серед кандидатів на посаду президента, за яких не проголосують за жодних обставин, респонденти називали Зеленського (31,9%), Порошенка (31,6%), Медведчука (24,7%).

24% нізащо не підтримають Бойка, 15% – Ляшка, 13,8% – Тимошенко, 11% – Тягнибока.   

Решту кандидатів назвали менше 10% опитаних.

Якби відбувався другий тур виборів Президента і до нього потрапили В.Зеленський та П.Порошенко, то 26,7% серед усіх опитаних відповіли, що проголосували б за В.Зеленського, а 21,3% — за П.Порошенка. Якщо представити ці дані у вигляді результату виборів (тобто у відсотках серед тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором), то показник В.Зеленського становив би 55,6%, а П.Порошенка — 44,4%.

Відносна більшість опитаних (40,1%) вважають, що нинішня влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої. Трохи рідше (36,2%) респонденти відповідають, що нинішня влада гірша, ніж попередня. Кожен п’ятий з опитаних (20,1%) вважають, що нинішня влада краща, ніж попередня.

Дослідження тривало з 23 по 27 жовтня. Методом телефонних інтерв’ю опитали 1200 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9% з імовірністю 0,95.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE