Politerno > Україна і світ > ЗСУ збили озброєний безпілотник російських найманців

ЗСУ збили озброєний безпілотник російських найманців

  • 7 Листопада, 2021
  • 701 Переглядів
  • 0

Протягом останніх двох діб збройні формування РФ використовували свої безпілотники для атак на позиції ЗСУ, один з них вдалося знешкодити.

Про це йдеться у повідомлення Української делегації у тристоронній контактній групі.

6 листопада на напрямку населеного пункту Болотене (22 км на північний схід від Луганська) один БПЛА був збитий українськими підрозділами у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ.

7 листопада на напрямках Саханка-Водяне, Пікузи-Гнутове російські загарбники використали ще два безпілотники.

“У всіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні (у неділю, 7 листопада) здійснили їх скидання на позиції ЗС України.

Українська делегація зазаначає, що використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.20, які системно та грубо порушують окупаційні війська”, – зазначають у ТКГ.

Українські представники у ТКГ нагадали, що Збройні сили України мають право вести огонь у відповідь у випадку загрози життю та здоров’ю військових та мирних мешканців.

Протягом доби, 6 листопада, з боку російсько-окупаційних військ здійснено 2 порушення режиму припинення вогню, у тому числі із застосуванням безпілотника.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE