Politerno > Україна і світ > Стало відомо, які порушення знайшло НАЗК у деклараціях міністрів. ІНФОГРАФІКА

Стало відомо, які порушення знайшло НАЗК у деклараціях міністрів. ІНФОГРАФІКА

  • 13 Листопада, 2021
  • 527 Переглядів
  • 0

НАЗК перевірило декларації міністрів та виявило недостовірні відомості, але переважно без ознак незаконного збагачення та конфлікту інтересів.

У кого з міністрів виявили порушення та на яку суму, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За підрахунками НАЗК, у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля недостовірні відомості в декларації відрізняються від достовірних на 9,5 тис. грн. Водночас такі розбіжності не передбачають адміністративної або кримінальної відповідальності.

У віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірних даних на 20 тис. грн. Водночас у її декларації відсутні ознаки необґрунтованості активів.

Найбільші розбіжності у декларації серед чинних міністрів НАЗК виявило у міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка – на 1,6 млн грн. У його декларації містяться ознаки адміністративного правопорушення за фактом подання свідомо недостовірних відомостей. Відповідні висновки перевіряльники направили до НПУ.

Аналогічне правопорушення виявили у міністра освіти на науки Сергія Шкарлета. В його декларації недостовірні відомості відрізняються від достовірних на 239 тис. грн.

Після перевірки декларації міністра закордонних справ Дмитра Кулеби НАЗК виявило, що недостовірні відомості відрізняються від достовірних на 217,9 тис. грн. Водночас така невідповідність не тягне за собою ані адміністративної, ані кримінальної відповідальності.

Утім, у НАЗК вважають порушенням закону «Про запобігання корупції» те, що Кулеба не вніс у декларацію подарунок для сина ‒ оплату навчання у приватній школі (195 тис. 717 грн) та оплату послуг харчування (22 тис. 140 грн).

У міністра юстиції Дениса Малюськи виявили невідповідність на 146 тис. грн. У НАЗК зафіксували, що міністр не подав інформації про вартість своєї квартири в Києві.

Також НАЗК виявило невідповідності у деклараціях міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта (на 156,1 тис. грн), міністра соціальної політики Марини Лазебної (на 44,7 тис. грн), міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної (на 17,5 тис. грн) та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка (на 79,8 тис. грн).

Порушення також виявили і у кількох колишніх міністрів з уряду Шмигаля.

Так, у колишнього віцепрем’єр-міністра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського НАЗК виявило недостовірних відомостей на 260,6 тис. грн.

Окрім цього, в декларації ексміністра є ознаки порушення 25 статті Закону «Про запобігання корупції» (сумісництво та суміщення державної посади з іншими видами діяльності) та статті 36 (конфлікт інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав).

Також розбіжності виявили в декларації колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова ‒ недостовірні відомості відрізняються від достовірних на 18,3 тис. грн.

У колишнього міністра оборони Андрія Тарана знайшли розбіжностей у поданих даних на 20,7 тис. грн. Водночас у нього відсутні ознаки конфлікту інтересів та необґрунтованості активів.

У ексміністра охорони здоров’я Максима Степанова Національне агентство із питань запобігання корупції виявило недоствірних даних на 52,5 тис. грн.

Нагадаємо, голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк та керівництво АП Володимира Зеленського, спільно з скандальним політиком Андрієм Портновим ймовірно впливали на зміну голови Ради суддів України Олега Ткачука, яка відбулася у липні 2019 року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE