Politerno > Україна і світ > На польському кордоні зі сторони Білорусі відкрили вогонь у повітря – Путін звинуватив ЄС у кризі

На польському кордоні зі сторони Білорусі відкрили вогонь у повітря – Путін звинуватив ЄС у кризі

  • 14 Листопада, 2021
  • 1145 Переглядів
  • 0

Невідомий чоловік, перебуваючи з білоруської сторони, стріляв та намагався прорватися через кордон з Польщею.

Про це повідомив речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарін у Twitter.

За словами чиновника, на кордоні з Польщею з боку Білорусі є люди, які час від часу загострюють ситуацію. Фото одного з таких провокаторів він виклав у соцмережу. Ім’я та громадянство вказаної особи невідомі.

“Цей чоловік стріляв у повітря, а потім намагався пошкодити польський кордон”. – зазначив Жарін.

Президент Росії Володимир Путін в інтерв’ю “Росії 1” заявив, що звинувачення на адресу Росії у зв’язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні звучать виключно із прагнення Європи перекласти відповідальність “з хворої голови на здорову”.

“Ми абсолютно не маємо до цього жодного відношення. Просто – зовсім!!, – заявив Путін.

Тисячі мігрантів сконцентрувалися біля прикордонних переходів між Білоруссю та Польщею. 12 листопада група мігрантів прорвалася через білоруський кордон на прикордонному пункті пропуску Кузьниця.

Крім того, білоруські військові в ніч проти суботи службовою машиною намагалися зруйнувати тимчасова загородження на кордоні з Польщею.

Росія направила до Білорусі підрозділ десантників для “проведення навчань” у Гродненській області, що межує з Польщею та Литвою, але, незважаючи на це, Путін заявляє про свою непричетність до того, що відбувається.

Президент РФ сказав, що на Росію намагаються нібито без жодного приводу покласти відповідальність, при цьому додав: “Ключова ланка знаходиться в країнах ЄС”.

Путін також запевняє, що про те, що відбувається на кордоні Польщі, він дізнався зі ЗМІ, і раніше це питання з Олександром Лукашенком начебто ніколи не обговорював.

Нагадаємо, озброєні білоруські силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE