Politerno > Україна і світ > Британія відправляє військових до Польщі і готова перекинути 600 спецпризначенців до України

Британія відправляє військових до Польщі і готова перекинути 600 спецпризначенців до України

  • 14 Листопада, 2021
  • 966 Переглядів
  • 0
війська Британії

Великобританія готова перекинути в Україну 600 військовослужбовців спеціального призначення на тлі загроз російського вторгнення.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посилання на публікацію британського щоденного таблоїду The Mirror.

Підрозділи SAS (​​Special Air Service) та парашутного полку були попереджені, що вони можуть бути відправлені до країни протягом кількох годин, відзначає видання.

Підготовка почалася після того, як глави оборонних відомств та глава МІ-6 повідомили британському уряду, що президент Росії Владімір Путін становить явну та реальну небезпеку для України та Заходу.

Зараз формуються британські сили у складі членів SAS, спеціального розвідувального полку, медиків, інженерів, зв’язківців і до 400 десантників з 16 десантно-штурмової бригади, що базується в Олдершоті.

“Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє спорядження запаковано, і вони готові полетіти в Україну і або приземлитися, або висадитися з парашутом. Вони підготувалися для обох випадків”, заявило джерело видання.

Міністерство оборони Британії повідомило, що «невелика команда» військовослужбовців була направлена ​​до Польщі «для вирішення поточної ситуації на кордоні з Білоруссю».

У заяві Міноборони стверджує, що причиною направлення військ є історія дружби.

Інформаційне агентство PA розуміє, що розгортання обмежується наданням інженерної підтримки.

“Великобританія і Польща мають довгу історію дружби і є союзниками по НАТО”, – йдеться в заяві.

«Невелика команда військовослужбовців збройних сил Великобританії була розгорнута після угоди з польським урядом, щоб вивчити, як ми можемо надати інженерну підтримку для вирішення поточної ситуації на кордоні з Білоруссю».

Напруга у Східній Європі зростає після того, як ЄС звинуватив Білорусь у створенні міграційної кризи на кордоні з Польщею. Ця суперечка загрожує загостренням між Росією та НАТО.

14 листопада невідомий чоловік, перебуваючи з білоруської сторони, стріляв та намагався прорватися через кордон з Польщею.

Президент Росії Володимир Путін в інтерв’ю “Росії 1” заявив, що звинувачення на адресу Росії у зв’язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні звучать виключно із прагнення Європи перекласти відповідальність “з хворої голови на здорову”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE