Politerno > Україна і світ > Єрмак – це скафандр Зеленського, – політолог

Єрмак – це скафандр Зеленського, – політолог

  • 25 Листопада, 2021
  • 470 Переглядів
  • 0
Зеленський і Єрмак

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак – це єдиний захист вразливого, образливого та запального Володимира Зеленського від агресивного зовнішнього середовища, яким є українська політика.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці політолог Олександр Кочетков. Далі наводимо переклад його допису.

 

Вкрай рідко вірю в публічні висловлювання президентів взагалі і Володимира Зеленського зокрема. Але у твердження ВОЗу, що він має намір покинути владу разом з Андрієм Єрмаком, а до цього, хоч як би наполягали, з ним не розлучиться, вірю безумовно.

Глава президентського офісу став найважливішим елементом системи політичного життєзабезпечення Зеленського. Це вже не питання комфортності та зручності в роботі, через відсутність яких свого часу було звільнено Андрія Богдана. Це питання виживання у відносно здоровому глузді.

Нині Єрмак — єдиний захист вразливого, образливого та запального Володимира Зеленського від агресивного зовнішнього середовища, яким є українська політика. Від усіх найскладніших та найнебезпечніших багатопланових різнорідних викликів, які постійно підкидає дійсність на посаді президента країни. А Єрмак 90% цих викликів до Зеленського просто не допускає, щоб не нервувати, а 10%, що залишилися, примітивізує, зводячи до нападок заздрісних конкурентів або підступів путінських агентів.

У цьому сенсі Єрмак є для Зеленського своєрідним скафандром, без якого не вижити. Як мінімум, не можна існувати без публічних зривів та неадекватностей.

Пам’ятається, Віктор Янукович теж міркував, що вони із Сергієм Льовочкіним зійдуть з корабля або разом, або потонуть, але теж разом. Однак вийшло так, що Льовочкіна не звільнили, а він пішов від Януковича за власним бажанням.

До речі, багато хто вважає Сергія Льовочкіна мало не наставником Андрія Єрмака у сфері президентського ляльківництва.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE