Politerno > Україна і світ > ДБР відкрило справу проти Бутусова через відео зі стрільбою із гаубиці – він вважає це “помстою Зеленського”

ДБР відкрило справу проти Бутусова через відео зі стрільбою із гаубиці – він вважає це “помстою Зеленського”

  • 29 Листопада, 2021
  • 750 Переглядів
  • 0

Державне бюро розслідувань «вивчає» відео, оприлюднене журналістом, головним редактором «Цензор.Нет» Юрієм Бутусовим, яке той оприлюднив напередодні вранці.

У відомстві уточнюють, що відкрили кримінальне провадження за статтями про «порушення правил поводження зі зброєю» та «планування, підготовку, розв’язування та ведення агресивної війни».

Вранці 28 листопада Бутусов опублікував відео, на якому здійснює артилерійський постріл, присвятивши його вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

«Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння. За попередніми висновками, подія відбулась за межами зони ООС. Але суспільство отримає повну і вичерпну відповідь після детальної перевірки», – заявляє пресслужба Бюро.

Юрій Бутусов пов’язав заяву ДБР зі своєю суперечкою з президентом України Володимиром Зеленським під час пресконференції 26 листопада.

«Президент Зеленський помстився мені за свою ганебну пресконференцію. Державне бюро розслідувань тільки що порушило проти мене справу за статтею 437 – планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни. Майдан, захоплення Криму, вторгнення на Донбас та вісім років війни. Тобто це я все почав… Постріл з гармати, який був колись зроблений, це тепер привід для ескалації, хоч я і написав, що це було давно», – зазначив журналіст.



Раніше публікацію відео Бутусова засудило Міністерство оборони, заявивши, що вона може бути використана «як привід для ускладнення ситуації в районах проведення ООС та для звинувачень України в порушенні домовленостей щодо відведення зброї, у відсутності контролю за зброєю у військах».

В описі до відео журналіст вказав, що «може бути причетним до загибелі деяких людей на Донбасі – але виключно до загибелі російських окупантів», а також що відео було зняте «дуже давно». Він припустив, що згодом повідомить дату та місце зйомки.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що журналіст Юрій Бутусов працював на олігарха Ігоря Коломойського і образився, бо не отримала посади у Міноборони. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно і він перекладає свою відповідальність на інших.

Згодом Бутусов заявив, що єдиною адекватною відповіддю на звинувачення Зеленського у смертях на Донбасі через публікації журналіста мав би бути ляпас, але його зупинила повага до статусу президента.

Ведуча “Право на владу” з каналу Ігоря Коломойського Наталія Мосейчук втрутилась в суперечку президента Володимира Зеленського та головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до суду на президента Володимира Зеленського через висловлювання, які вважає неправдивими щодо себе.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE