Politerno > Україна і світ > Подоляк стверджує, що Зеленський запобіг держперевороту

Подоляк стверджує, що Зеленський запобіг держперевороту

  • 3 Грудня, 2021
  • 720 Переглядів
  • 0

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що держперевороту вдалося уникнути завдяки Володимиру Зеленському.

Про це інформує LIGA.net.

“Завдяки розпочатій президентом дискусії про те, у що намагаються втягнути окремих наших дуже впливових громадян, політичний настрій у суспільстві явно почав змінюватися. З’явилися очевидні питання якості окремих медійних майданчиків, які явно займаються пропагандою. З’явився суттєвий сумнів у щирості “відставників”, хоча деякі з них роками були у статусі впливових міністрів чи прем’єрів, але так і не змінили природу влади”, – сказав Подоляк.

За його словами, з’явилося більше уваги до можливих негативних сценаріїв для України, до можливих “деструктивних дій олігархів та пов’язаних із ними політиків та організацій, до можливих агресивних кроків із російської сторони”.

“А вони безсумнівно будуть, як тільки держава Україна різко інституційно послабшає.

Більше того, тепер очевидні інтереси політичних та економічних діячів, які намагаються зробити ставку на протести. Тому що для значної частини старих політичних еліт важливою є саме спроба зберегти старий тип держави – корупційний, клановий, олігархічний”, – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, після заяви президента Зеленського про підготовку “певними представниками РФ та України” державного перевороту на початок грудня, в СБУ заявили про розслідування кримінального провадження “за фактом готування окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади”.

Журналіст американського видання Buzzfeed News Крістофер Міллер розповів про ймовірних організаторів державного перевороту в Україні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE