Politerno > Україна і світ > Коломойський вийшов з наглядової ради “1+1”

Коломойський вийшов з наглядової ради “1+1”

  • 8 Грудня, 2021
  • 564 Переглядів
  • 0

Бенефціарний власник “1+1” Ігор Коломойський вийшов зі складу наглядової ради телеканалу.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

У пресслужбі «1+1» розяснили, що заява про вихід Ігоря Коломойського зі складу Наглядової ради була підписана у травні 2021 року, у вересні відбулись загальні збори учасників, де розглянули та задовольнили це рішення й оформили відповідний протокол. У жовтні, згідно з Законом «Про телебачення і радіомовлення», документи було подано до регулятора.

«Жодних змін у структурі власності ТОВ «ТРК «Студія 1+1» (телеканал 1+1) не відбулося», – зазначила прессужба.

Зазначається, що 8 грудня Нацрада з питань телебачення та радіомовлення переоформила 5 ліцензій ТОВ “ТРК “Студія 1+1”.

Видання нагадує, що у лютому 2021 року Нацрада перевірила канали групи “1+1” щодо наявності у структурі власності дружини підсанкційного Віктора Медведчука і не знайшла порушень. 

Нацрада отримала пояснення та документи щодо власності від компанії. Відповідно до дкументів, частка компанії Bolvik Ventures LTD у структурі власності “1+1” складає 24,51% і саме така частка належала Ігорю Суркісу.

Але контролерами Bolvik Ventures LTD є три фізичні особи: Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %).

Відповідно, частка володіння статутним капіталом кожної з фізичних осіб становить по 8%, що не є істотною участю і не відображається у структурі власності.

Через набрання чинності закону про олігархів епрезидент Петро Порошенко продав корпоративні права на телеканали “Прямий” і “5 канал” новому медіа-холдингу “Вільні медіа”, який створили медійники цих каналів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE